Εγκαινιάστηκαν τα ηλεκτροκίνητα αναβατόρια προσβασιμότητας στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εγκαινιάστηκαν τα ηλεκτροκίνητα αναβατόρια προσβασιμότητας στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη επίδειξη και εκπαίδευση λειτουργίας των ηλεκτροκίνητων αναβατορίων προσβασιμότητας στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, τα οποία εγκαταστάθηκαν κατά τη θερινή περίοδο, με δαπάνη του «Ομίλου Υγεία», στο πλαίσιο εκτέλεσης του Προγράμματος Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου κατασκευάστηκαν δύο διαφορετικού τύπου ηλεκτροκίνητα αναβατόρια αλουμινίου (πλατφόρμα – κάθισμα) και για δύο διαφορετικά επίπεδα, με σκοπό να δημιουργήσουν τις συνθήκες που θα κάνουν το κτήριο του σχολείου προσεγγίσιμο και φιλικό στα άτομα με αναπηρίες και στα εμποδιζόμενα άτομα κάθε κατηγορίας. Έτσι, δίνονται λύσεις στα λειτουργικά, τεχνικά και μορφολογικά θέματα, ώστε να διασφαλιστεί η οριζόντια και κατακόρυφη ανεμπόδιστη, αυτόνομη και ασφαλής διακίνηση των ατόμων αυτών, με τη χρήση από μαθητές, εκπαιδευτικούς ή και γονείς.

Ειδικότερα, στο πρώτο επίπεδο χρησιμοποιείται ηλεκτροκίνητο αναβατόριο κλίμακας τύπου πλατφόρμας σκάλας σε ευθύγραμμη κίνηση, δύο στάσεων, για χρήση αμαξιδίου, ενώ στο δεύτερο επίπεδο χρησιμοποιείται ηλεκτροκίνητο αναβατόριο κλίμακας με κάθισμα. Τα ανυψωτικά συστήματα κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και των οδηγιών της Ε.Ε.

Και για τους δύο ηλεκτροκίνητους μηχανισμούς πραγματοποιήθηκε επίδειξη από υπεύθυνους της τεχνικής εταιρείας, ενώ ακολούθησε ειδικότερη εκπαίδευση για τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, αφού παρακολούθησε όλη τη διαδικασία και συνομίλησε και με τους καθηγητές του σχολείου, στη συνέχεια δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τον “Όμιλο Υγεία” και τον πρόεδρο Ανδρέα Καρταπάνη για τη χορηγία τους σε μία τόσο χρήσιμη και ουσιαστική παρέμβαση. Ο μηχανισμός αυτός εξυπηρετεί όποιον έχει κινητικά προβλήματα, μαθητή, εκπαιδευτικό ή γονέα, και αποτελεί ένα σημαντικό σκαλοπάτι της πολιτικής μας για την προσβασιμότητα στις υποδομές και δομές της πόλης. Επιπλέον, σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι το νέο Πρόγραμμα Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων που ανακοινώσαμε τον Δεκέμβριο του 2020 αποδίδει καρπούς. Δουλεύουμε επάνω σε αυτό εντατικά και τα κοινωνικά οφέλη είναι ορατά από τους Μαρουσιώτες, όπως στην περίπτωση του 1ου Γυμνασίου. Συνεχίζουμε με προσήλωση στον σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας».

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου συνόδευαν ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Παναγιώτης Σαγρής, η σύμβουλος του δημάρχου για θέματα πολιτισμού και χορηγιών, Άννα Βαγιωνά και η σύμβουλος του δημάρχου για τεχνικά έργα, Αθηνά Ρέππου.

Παρούσες ήταν επίσης η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου Αρέστη Ελπινίκη και η υποδιευθύντρια Κατερίνα Ρουμπή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet