Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Αμαρουσίου το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2018
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Αμαρουσίου το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2018

«Ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και χρήσιμο για την τοπική κοινωνία» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, το Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση που διεξήχθη την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018.

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα λύνει καθημερινά προβλήματα και αντιμετωπίζει πάγιες δυσλειτουργίες, αλλά, κυρίως, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και στις προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, διανοίξεις και συντηρήσεις οδών και πεζοδρομίων, αναπλάσεις πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, επισκευές και αναπλάσεις δημοτικών κτηρίων και αθλητικών χώρων.

«Κυρίως, όμως, αφορά μεγάλα έργα υποδομής τα οποία έχει στερηθεί το Μαρούσι τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης» τονίζει η διοίκηση του Δήμου, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

Έργα όπως: η ανάπλαση του Ο.Τ. 9760, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, που αφορά στην αισθητική και στη λειτουργική αναβάθμιση του παλαιού αμαξοστασίου επί της οδού Αγίου Αθανασίου, με τη δημιουργία χώρων αναψυχής, πρασίνου και αθλητισμού, θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή.
Η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και της νεολαίας, μετά την αδικία που έγινε σε βάρος του Δήμου την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η κατασκευή πεζογέφυρας στη θέση ΗΒΗ, που θα συνδέσει τις δύο πολεοδομικές ενότητες του Σωρού και του Αγίου Θωμά που τέμνει η Λ. Κηφισίας, εξασφαλίζει ασφαλέστερες μετακινήσεις για τους πεζούς και συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργίας της πόλης.
Παράλληλα, θα προχωρήσει η ανακατασκευή των νεοκλασικών κτηρίων που απέκτησε τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου, ώστε να αναδειχθούν σε κέντρα πολιτισμού.   

«Ταυτόχρονα, μέσα στο Τεχνικό Πρόγραμμα αποτυπώνεται η εξοικονόμηση πόρων που προκύπτει ως αποτέλεσμα  της χρηστής διοίκησης, αλλά και των διαδικασιών εξορθολογισμού και νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου τα τελευταία χρόνια. Τα χρήματα αυτά, διατίθενται για έργα υποδομών προς όφελος των πολιτών και τα οποία θα παραμείνουν ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές» επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Μετά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Πετυχαίνουμε με ίδια μέσα και πόρους να θωρακίζουμε την πόλη μας, να αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να δημιουργούμε υποδομές για τα παιδιά μας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

»Συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση και όραμα να δημιουργούμε το Μαρούσι του αύριο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet