#Ενωμένο Μαρούσι: Η διοίκηση Αμπατζόγλου απολαμβάνει το άρθρο 179 και υπονομεύει τους εργαζόμενους στον Δήμο
Κοινωνία

#Ενωμένο Μαρούσι: Η διοίκηση Αμπατζόγλου απολαμβάνει το άρθρο 179 και υπονομεύει τους εργαζόμενους στον Δήμο

Η παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι κατέθεσε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου προς ψήφιση ψήφισμα κατά του άρθρου 179 του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης με το οποίο, όπως επισημαίνει η παράταξη, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων όπως η καθαριότητα, το πράσινο και ο ηλεκτροφωτισμός.

Όπως τονίζει η παράταξη, «ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου χωρίς καν να διαβάσει το ψήφισμα το απέρριψε χωρίς σοβαρή αιτιολογία».

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος που κατέθεσε η παράταξη #Ενωμ.ενο Μαρούσι:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου διαχρονικά έχει τοποθετηθεί υπέρ της μόνιμης, σταθερής με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα εργασίας. Είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε κάθε νομοθετική διάταξη με την οποία προωθείται η εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιθυμεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των δήμων με μόνιμο προσωπικό.

Ζητά την άμεση κατάργηση της απαγόρευσης προσλήψεων σε κρίσιμες για την εξυπηρέτηση των πολιτών δημοτικές υπηρεσίες. Στέκεται αλληλέγγυο στους αγώνες των εργαζομένων που αντιτίθενται στη νομοθέτηση της εκχώρησης των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού των δήμων σε ιδιώτες η οποία επιχειρείται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με το άρθρο 179.

Επιπροσθέτως η παράταξη επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:

Και ενώ ο δήμαρχος κρύφτηκε πίσω από την τετριμμένη απλοϊκή ρητορική του που συμπυκνώνεται στο επαναλαμβανόμενο μότο «κέρδισα τις εκλογές, αλλά φταίει η γραφειοκρατία και ο προηγούμενος δήμαρχος» αγνόησε όχι μόνο την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, αλλά και τους εργαζόμενους του Δήμου που παρέστησαν διαμαρτυρόμενοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιπρόσθετα απαίτησε με το υπ αριθμόν 25 θέμα της ημερήσιας διάταξης να πληρώσει ο Δήμος 25.000 ευρώ για την ενοικίαση ενός μηχανήματος πλύσης πλακόστρωτων τη στιγμή που ο Δήμος διαθέτει με επίσημα έγγραφα δύο τέτοιου είδους μηχανήματα.

Μηχάνημα μάλιστα που βιάστηκε να διαφημίσει μία μέρα πριν μέσω δελτίου Τύπου και φωτογραφιών στο επίσημο site του Δήμου.

Τέτοιου είδους πρακτικές δείχνουν ανεξήγητη αγωνία και υπονομεύουν τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου.

Καλό είναι να μπορέσουν όλοι οι δημότες Αμαρουσίου να παρακολουθήσουν κάποια στιγμή μία από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να αντιληφθούν όχι μόνο τον κατήφορο της διοίκησης, αλλά την έλλειψη συντονισμού, την προχειρότητα και τα μπαϊράκια των αντιδημάρχων που εκθέτουν σε κάθε συνεδρίαση τον δήμαρχο, προσβάλλοντας την ψήφο των Μαρουσιωτών.

Το #Ενωμένο Μαρούσι σταθερά θα εκπροσωπεί τους δημότες που δεν θεωρούν τον Δήμο Αμαρουσίου μαγαζί κανενός και απαιτούν σοβαρή διοίκηση και αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet