Ενωμένο Μαρούσι: Η ώρα των εξηγήσεων από τη διοίκηση του Δήμου για το ακίνητο της οδού Πλαστήρα πλησιάζει
Κοινωνία

Ενωμένο Μαρούσι: Η ώρα των εξηγήσεων από τη διοίκηση του Δήμου για το ακίνητο της οδού Πλαστήρα πλησιάζει

Σύμφωνα με την παράταξη Ενωμένο Μαρούσι, από την Παρασκευή 9/10/2020, με εντολή του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διαβιβάστηκε προς τον Δήμο Αμαρουσίου η αναφορά (από 31/8/2020) του συνδυασμού, που αφορά στην παράνομη διαχείριση του ακίνητου ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου στην οδό Πλαστήρα 43 Α.

Ειδικότερα, το Ενωμένο Μαρούσι, με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση

Θυμίζουμε πως από τις αρχές Ιουνίου το Ενωμένο Μαρούσι, ανέδειξε την παράτυπη δωρεάν παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου σε υπάλληλο του Δήμου επί τριετίας. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, όπως και του γεγονότος πως ο Δήμος Αμαρουσίου κατέβαλλε επί πολλούς μήνες τα έξοδα κοινοχρήστων του ακινήτου, η δημοτική αρχή απέστειλε προς τον υπάλληλο εξώδικο, με το οποίο του ζητούσε να αποχωρήσει από το ακίνητο, επιβεβαιώνοντας την παράτυπη παραχώρηση του ακινήτου.

Χρειάστηκαν ακόμα τρεις μήνες και μία ακόμα ανακοίνωση της παράταξής μας ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπάλληλος του Δήμου Αμαρουσίου να αποχωρήσει.

Ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλεί τον Δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει επαρκώς και τεκμηριωμένα στις αιτιάσεις της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι έως τις 29/10/2020.

  1. Καλεί τον Δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει για ποιο λόγο ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου κ. Σταθούλης στις 7/2/2020 και ενώ ήξερε πως ο υπάλληλος κατοικούσε στο ακίνητο βεβαίωνε εγγράφως ότι το διαμέρισμα Γ2 που βρίσκεται σε ακίνητο επί της οδού Πλαστήρα 43 Α στο Μαρούσι, είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου και χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του.
  2. Καλεί τον Δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει με ποια απόφαση και τίνος οργάνου ο Δήμος πλήρωνε τα έξοδα κοινοχρήστων του ακινήτου επί πολλούς μήνες.
  3. Καλεί τον Δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει πώς γίνεται να παραχωρείτε δωρεάν δημοτικό ακίνητο σε ιδιώτη, χωρίς τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων και των υπηρεσιών του.

Αναμένουμε και εμείς με ενδιαφέρον τις έγγραφες απαντήσεις του Δήμου, όπως και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους αυτής της αδιαφανούς προνομιακής μεταχείρισης ιδιώτη, που αυταπόδεικτα προκάλεσε απώλεια εσόδων για τον Δήμο μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet