Ενότητα: Επίκαιρο και διαχρονικό το μήνυμα της 25ης Μαρτίου
Κοινωνία

Ενότητα: Επίκαιρο και διαχρονικό το μήνυμα της 25ης Μαρτίου

Επίκαιρο και διαχρονικό χαρακτηρίζει το μήνυμα της 25ης Μαρτίου του 1821 η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι σε μήνυμα για την Εθνική Επέτειο που απευθύνει προς τους πολίτες .

Το μήνυμα έχει ως εξής:

Συμπληρώνονται φέτος 198 χρόνια από την 25η Μαρτίου 1821 και το μήνυμα της Εθνικής μας Επετείου παραμένει πάντα επίκαιρο και διαχρονικό. Αυτή τη σπουδαία ημέρα για όλον τον ελληνισμό τιμούμε τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την κοινωνική απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Το ιστορικό παράδειγμα της Επανάστασης του 1821 υπήρξε πηγή έμπνευσης για μία σειρά κοινωνικών αγώνων που ακολούθησαν χρονικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου, για την απελευθέρωση των λαών από κάθε είδους περιορισμό της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, καθώς και για την κατάκτηση των θεμελιωδών αρχών της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η στάση των αγωνιστών του ΄21 μας διδάσκει πως με ομοψυχία, αλληλεγγύη και συλλογικό όραμα ακόμη και οι πιο δύσκολοι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν. Αυτό μας κάνει υπερήφανους και παράλληλα μας δημιουργεί μια τεράστια ευθύνη ώστε να φαινόμαστε πάντα αντάξιοι αυτής της μεγάλης θυσίας.

Με τις αδιαμφισβήτητες δυσκολίες που βιώνουμε ως χώρα από τις μνημονιακές πολιτικές, μπορούμε να αντλούμε έμπνευση, αισιοδοξία και δύναμη από τον αγώνα του 1821 με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας, αντάξιο της ιστορίας της, κόντρα και ενάντια στις σύγχρονες «Ιερές Συμμαχίες» και τους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες και προεστούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet