Επίθεση “χρυσαυγιτών” σε Μαρουσιώτη
Κοινωνία

Επίθεση “χρυσαυγιτών” σε Μαρουσιώτη

“Θερμό” επεισόδιο μεταξύ ενός Μαρουσιώτη και δύο μελών της “Χρυσής Αυγής” σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Μαρούσι, ένα μόλις 24ωρο πριν την αντιφασιστική συγκέντρωση στον σταθμό ΗΣΑΠ, εναντίον του ανοίγματος των γραφείων της εν λόγω οργάνωσης στην πόλη (Συγκέντρωση ενάντια στη λειτουργία γραφείων της Χ.Α. στο Μαρούσι).

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο κ. Βαγγέλης Γονατάς,  το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουλίου γύρω στις 18:30 δέχθηκε επίθεση από δύο “χρυσαυγίτες”, οι οποίοι τον προπηλάκισαν, την ώρα που μοίραζε έντυπο αντιφασιστικό υλικό στη γειτονιά του.

Ακολουθεί η καταγγελία του κ. Β. Γονατά, το επίμαχο κείμενο που μοίραζε χθες το απόγευμα, αλλά και ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι με την οποία καταγγέλλεται η επίθεση. Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της παράταξης Λευτέρης Μαγιάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας έκαναν παράσταση στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου, ζητώντας την προστασία των πολιτών του Αμαρουσίου από τη δράση της Χ.Α.

Να μην επιτρέψουμε να γίνει χρυσαυγίτικο γκέτο η γειτονιά μας

Σήμερα 23/7/2014, όπως εδώ και 35 χρόνια, διακινούσα τις ιδέες μου στη γειτονιά μου. Μοίραζα στους γείτονες το παρακάτω επώνυμο (είχα το mail μου) κείμενο με το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να απευθυνθούμε στον Δήμο για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μεταφορά των γραφείων της “Χρυσής Αυγής” από το Ηράκλειο στη γειτονιά μας (Κηφισίας 141 και Μαραθωνοδρόμων).

Μοίραζα στη γειτονιά, δεν μοίραζα στο κτήριο των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ξαφνικά δύο εύσωμοι κύριοι που κατέβηκαν από τα γραφεία της Χ.Α., μου επιτέθηκαν φραστικά, με προπηλάκισαν, μου έσκισαν και μου αφαίρεσαν την τσάντα με τα προσωπικά μου είδη, με εξύβρισαν (με το γνωστό ρεπερτόριο) και με απείλησαν ότι «θα με θάψουν». Κάλεσα την Άμεση Δράση και πράγματι έσπευσε ισχυρή δύναμη (περιπολικά και μηχανές). Η τσάντα μου βρέθηκε από αστυνομικό σε παρακείμενο σκουπιδοντενεκέ, και ερωτήθηκα αν θα υποβάλω μήνυση. Ρώτησα με τη σειρά μου, αν έχει συντελεστεί κάποια παράνομη πράξη από μεριάς μου ή κάποιο αυταπάγγελτο αδίκημα. Μου απάντησαν ότι ήταν απλώς ένα φραστικό επεισόδιο, όμως αν επιθυμώ μπορώ να υποβάλω μήνυση.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

  • Έξω από το καλύτερα φυλασσόμενο κτήριο στο Μαρούσι, χρειάζεται εγώ να υποβάλω μήνυση όταν δέχομαι επίθεση, προπηλακισμούς και απειλές;
  • Στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων της “Χρυσής Αυγής” υπάρχει ζώνη απαγόρευσης διακίνησης ιδεών στους περίοικους;

Άκουσα τον δήμαρχο της πόλης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο να δηλώνει ότι “δεν θα επιτρέψουμε οδομαχίες στο Μαρούσι”. Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι: Ποιος «δεν θα επιτρέψει» προπηλακισμούς και απειλές στους περίοικους που πιστεύουν το αυτονόητο: Ότι η Χ.Α. είναι ανεπιθύμητη στη γειτονιά και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα;

Όσον αφορά το άτομό μου, είμαι ήδη 53 ετών και είναι λίγο αργά για να αλλάξω συνήθειες. Θα διακινώ τις ιδέες μου, που ποτέ δεν άρεσαν σε όλους, αλλά πάντα εισέπραττα σεβασμό για αυτές, από φίλους γνωστούς και γείτονες. Δεν τρομοκρατούμαι, και ο καθένας –θεσμικός φορέας ή πρόσωπο- ας πάρει τις ευθύνες του.

Τέλος, ευχαριστώ θερμά τους δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση ανταπόκριση και τη συμπαράσταση που μου προσέφεραν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΓΚΕΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Βαγγέλης Γονατάς
Κηφισίας 141 & Μαραθωνοδρόμων, Μαρούσι
[email protected] 

Το επίμαχο κείμενο:

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ” ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ

Πρόσφατα μεταφέρθηκαν αιφνιδιαστικά στη γειτονιά μας τα γραφεία της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», που έκλεισαν στο Ν. Ηράκλειο μετά από έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων. Η λειτουργία των εν λόγω γραφείων προκαλεί ήδη σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους, στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους. Στη γειτονιά μας επικρατεί κλίμα φόβου, ανασφάλειας και αστυνομοκρατίας.

Το ζήτημα που τίθεται δεν είναι αν είναι ανεκτή ή όχι η λειτουργία των γραφείων ενός κόμματος γενικά, αν και είναι γνωστό σε όλους ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είναι υπόδικη για σοβαρές εγκληματικές πράξεις και σχεδόν όλη η κοινοβουλευτική της ομάδα είναι προφυλακισμένη.

Το ζήτημα που τίθεται είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις, ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα σε Έλληνες και μετανάστες, και τα συγκεκριμένα γραφεία ήταν το τοπικό ορμητήριο των ταγμάτων εφόδου που έκαναν αυτές τις εγκληματικές πράξεις. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε τέτοιες πρακτικές και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η γειτονιά μας ορμητήριο για εγκληματικές ενέργειες.

Προσθέτουμε τη φωνή μας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συμπολιτών μας που ζητούν το κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α. στο Μαρούσι.

Ζητάμε από κάθε αρμόδιο φορέα, αρχή και πρόσωπο να δηλώσει ότι τα γραφεία της “Χρυσής Αυγής” είναι ανεπιθύμητα και να ενεργήσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ώστε να κλείσουν.

Μαρούσι, 20/7/2014

Σχέδιο κειμένου προς τον Δήμο

Για επικοινωνία: [email protected]

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι:

Ναζιστικό χτύπημα σε συμπολίτη μας από μέλη της “Χρυσής Αυγής”, του νέου γραφείου Αμαρουσίου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου της 15 Ιουλίου, η παράταξη μας ζήτησε ρητά και κατηγορηματικά μία καθαρή πολιτική απόφαση από όλες τις παρατάξεις που θα δήλωνε την αντίθεση μας στο άνοιγμα των γραφείων του ναζιστικού μορφώματος “Χρυσή Αυγή” στην πόλη μας.

Διατυπώσαμε τη θέση μας ότι οι θεσμικοί φορείς της πόλης, μαζί με την κοινωνία, οφείλουν να απομονώνουν το φαινόμενο με σκοπό να κλείσουν το συντομότερο αυτά τα γραφεία. Επισημάναμε ότι αυτά τα γραφεία πρέπει να κλείσουν όχι μόνο επειδή αυτό επιτάσσει το καθήκον στη δημοκρατική παράδοση της πόλης μας, αλλά και επειδή η ύπαρξή τους θα συνιστά μόνιμη απειλή για τις οικογένειες που διαμένουν στην γειτονιά και ευρύτερα.

Μόνο η δημοτική αρχή Πατούλη δεν θέλησε να πάρει θέση στο θέμα και δεν τόλμησε να συνδράμει ενωτικά, ούτε καν σε μία κοινή απόφαση για την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος.

Δεν πέρασαν παρά μόνο ελάχιστες ημέρες και δυστυχώς επαληθεύτηκαν τα λεγόμενα και οι φόβοι μας.

Μέλη της Χ.Α. επιτέθηκαν σε συμπολίτη μας που μοίραζε σήμερα (23|7) στη γειτονιά του, κοντά στα γραφεία τους, ανακοίνωση την οποία επισυνάπτουμε (σ.σ.: δημοσιεύεται παραπάνω), η οποία αναφερόταν στην εγκατάστασή τους και τις συνέπειες για την πόλη μας. Απάντησαν με βία στην πράξη ενάντια στο δικαίωμα για ελεύθερη πολιτική δράση, επειδή αυτή δεν τους βρίσκει σύμφωνους.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας Λ. Μαγιάκης αμέσως έκανε παράσταση στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου για το περιστατικό και ζήτησε την προστασία των πολιτών της πόλης μας.

Η παράταξή μας επιμένει ότι η πολιτική απομόνωσή τους πρέπει να είναι καθολική από τους πολίτες και τους φορείς τους. Καλούμε τη δημοτική αρχή να τοποθετηθεί, χωρίς επιφυλάξεις, σε ένα γεγονός που ήδη φάνηκε ότι θα ταράξει την κοινωνική ειρήνη στην πόλη μας.

Ειρηνικά, αγωνιστικά, απαιτούμε το κλείσιμο των γραφείων τους.

Συμμετέχουμε μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση, αύριο Πέμπτη 24/7, στις 6 μ.μ., στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet