Επιτυχής δράση Βορέειου Βιβλιοθήκης – 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου για το Erasmus+
Κοινωνία

Επιτυχής δράση Βορέειου Βιβλιοθήκης – 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου για το Erasmus+

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών Erasmus+ με θέμα «Incluation: from ex-to INCUsive educATION» «Από τον αποκλεισμό στη συμπερίληψη».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εταίροι από το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ισπανία με 21 μαθητές, ηλικίας 12-16 ετών, καθώς και οι μαθητές που τους φιλοξένησαν με τους συνοδούς καθηγητές.

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο «We talk about refugees», περιλάμβανε υποδοχή των επισκεπτών, ξενάγηση στον χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης, παρουσίαση και προβολή υλικού μέσω συνδέσμων στο διαδίκτυο, αφήγηση ιστοριών από το βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου «Μέσα από τα μάτια τους».

Στόχος της εκπαιδευτικής δράσης ήταν να ευαισθητοποιήσει τους νέους στο ζήτημα των προσφύγων και να τους δώσει την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους για τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Στη συνέχεια, η κ. Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, συζήτησε με τους μαθητές με αφορμή το βιβλίο της «Μέσα από τα μάτια τους» και η κ. Μαρί Χάλακα, διευθύντρια Ανεύρεσης Πόρων και Στρατηγικής Ανάπτυξης ΕΚΕ στη ΜΚΟ PRAKSIS, παρουσίασε τις δραστηριότητες της ΜΚΟ PRAKSIS.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet