Ερώτηση Π. Σκουρλέτη για τις δασοτεχνικές εργασίες στο κτήμα Συγγρού εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών των πολιτών
Φωτογραφία: mary.diakoliou/FB
Κοινωνία

Ερώτηση Π. Σκουρλέτη για τις δασοτεχνικές εργασίες στο κτήμα Συγγρού εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών των πολιτών

Επίκαιρη ερώτηση για τις δασοτεχνικές εργασίες στο κτήμα Συγγρού κατέθεσε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Πάνος Σκουρλέτης, βουλευτής επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο Π. Σκουρλέτης αναφέρει σχετικά:

«Για τα θέματα δυσλειτουργίας στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), διαχειριστή του κληροδοτήματος και του Κτήματος Συγγρού, καθώς και για τις εργασίες δασοτεχνικού χαρακτήρα στο δάσος του κτήματος, που προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις πολιτών της ευρύτερης περιοχής, έχουμε καταθέσει την υπ’ αριθ. Πρωτ. 3073/29-7-2022 Αναφορά και την υπ’ αριθ. Πρωτ. 6981/26-8-2022 Ερώτηση και ΑΚΕ.

Από την από 3/11/2022 απάντηση του ΥΠΕΝ προκύπτουν σοβαρά θέματα που εντείνουν αλλά και επιβεβαιώνουν τις αρχικές ανησυχίες σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης, την εκπόνηση και έγκριση της μελέτης και την επίβλεψη των εργασιών που εξακολουθούν να πραγματοποιούνται στο κτήμα Συγγρού, με τους ενδιαφερόμενους πολίτες να ανησυχούν ολοένα και περισσότερο και να καταγγέλλουν ότι εκτελούνται εργασίες που διαταράσσουν την πολύτιμη βιοποικιλότητα του δάσους. Προκύπτει ακόμη, ότι εργασίες που ξεκίνησαν τον Αύγουστο διενεργήθηκαν χωρίς να έχει εγκριθεί η σχετική μελέτη από τη Δασική Υπηρεσία, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά τόσο για τις επιπτώσεις των εργασιών αυτών στο δασικό οικοσύστημα όσο και για το αν έχουν αποδοθεί ευθύνες για την κατάσταση αυτή.

Επειδή το οικοσύστημα του δάσους του κτήματος Συγγρού αποτελεί έναν από τους πολύτιμους πνεύμονες πρασίνου όχι μόνο για τον Δήμο Αμαρουσίου, αλλά για τους πολίτες μιας κατά πολύ ευρύτερης περιοχής.

Επειδή οι εργασίες δασοπροστασίας (κατά τον νόμο) και η αντιπυρική προστασία δεν νοείται να αλλοιώνουν ή να μεταβάλλουν τη δασική μορφή της έκτασης.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

  1. Ποιο το ακριβές και πλήρες περιεχόμενο της μελέτης που εγκρίθηκε για τις δασοτεχνικές εργασίες στο κτήμα Συγγρού;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να εξασφαλισθεί η επιστημονική και τεχνική ποιότητα των δασοτεχνικών εργασιών και να προστατευθεί το πολύτιμο δάσος του κτήματος Συγγρού;».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet