Η ΕΝΟΤΗΤΑ στον αγιασμό των σχολείων
Κοινωνία

Η ΕΝΟΤΗΤΑ στον αγιασμό των σχολείων

Σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου επισκέφθηκαν την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της σχολικής περιόδου 2014-2015 και αγιασμού για τα σχολεία της χώρας, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Λευτέρης Μαγιάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε σχολείο της πόλης, δεσμεύτηκε ότι ο συνδυασμός του θα φροντίσει μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε ο Δήμος να παράσχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων της πόλης, όπως μας ενημερώνει η ακόλουθη ανακοίνωση.

Σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2014, οι δημοτικοί μας σύμβουλοι παρέστησαν στις τελετές έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Λευτέρης Μαγιάκης και η Ζέτα Πολίτη, μέλος της Γραμματείας της παράταξης, παραβρέθηκαν στον αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Σικιαρίδειου Ιδρύματος. Στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρης Στρατούλης και Άννα Χατζησοφιά. Επίσης επισκέφθηκαν τη διευθύντρια του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου και τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.

Μαζί με τις ευχές προς τους δασκάλους, τους μαθητές και τους γονείς τους για μία καλή και αποδοτική σχολική χρονιά, ο Λ. Μαγιάκης επισήμανε την ανάγκη να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό οι ελλείψεις σε διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και στις υλικοτεχνικές υποδομές των σχολείων. Ειδικότερα για το θέμα του Σικιαρίδειου, δήλωσε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνέχιση αλλά και την αναβάθμιση της λειτουργίας του ιδρύματος και της απρόσκοπτης μεταφοράς των μαθητών.

Ο Λ. Μαγιάκης τόνισε ακόμη πως η «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» θα φροντίσει μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε ο Δήμος να παράσχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων της πόλης μας, συμπεριλαμβανομένου και του Σικιαρίδειου Ιδρύματος.

Όλοι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι επεσήμαναν την υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας από τις μνημονιακές πολιτικές, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική διαδικασία από την έλλειψη πόρων, τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών και τις αυξανόμενες ελλείψεις υποδομών. Η Μαίρη Διακολιού επισκέφτηκε το 8ο νηπιαγωγείο, το 10ο Δημοτικό, το 5ο Γυμνάσιο και το 6ο Λύκειο και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που επιτελούν επάξια το έργο τους ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες, διδάσκοντας στα παιδιά εκτός από τις γραμματικές γνώσεις, την αγάπη και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και τόνισε ότι ο συνδυασμός μας θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους για να βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων.

Ο Πέτρος Κούκουζας παραβρέθηκε στο 7ο Δημοτικό, το 8ο Γυμνάσιο και το 9ο Λύκειο στη Νέα Φιλοθέη Αμαρουσίου και κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και κάλεσε τους γονείς και το διδακτικό προσωπικό, μαζί με τους μαθητές, να συνεργαστούν σε δράσεις αλληλεγγύης και πολιτισμού για την εξάλειψη φασιστικών και ρατσιστικών συμπεριφορών και φαινομένων ενδοσχολικής βίας. Ο Πέτρος Κούκουζας αναφέρθηκε επίσης στο χρόνιο πρόβλημα της κατασκευής του νέου 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου και τις δυσκολίες που αυτή έχει, όπως και στην ψηφοθηρική και υποκριτική στάση της δημοτικής αρχής Πατούλη στο θέμα αυτό.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κουτσουβέλης παραβρέθηκε στο 5ο Λύκειο και στο 6ο Γυμνάσιο και ανέδειξε το γεγονός πως το δημόσιο σχολείο έγινε ο καθρέφτης της κατάστασης που βιώνουμε σήμερα με την εξαθλίωση γονιών και εκπαιδευτικών και την έλλειψη πόρων συχνά ακόμα και για πετρέλαιο ή κιμωλίες. Τα σχολεία μας ωστόσο παραμένουν τα μόνα ζωντανά κύτταρα ελπίδας που έχουν μείνει στην κοινωνία μας και η παράταξή μας θα αγωνιστεί να αποτραπεί άλλη υπονόμευσή τους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet