Η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του Αμαρουσίου απασχόλησε Θ. Αμπατζόγλου και Στ. Πέτσα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του Αμαρουσίου απασχόλησε Θ. Αμπατζόγλου και Στ. Πέτσα

Συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, είχε την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε, από τον δήμαρχο Αμαρουσίου, σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο, με κύρια έμφαση σε αυτά που συνδέονται με τη βεβαρημένη υπερτοπική χρήση, αλλά και φυσικά εκείνα που αφορούν στα προγράμματα «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος». Αναφορά έγινε και για τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού, που υπερψηφίστηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Αμαρουσίου, ως μία απαραίτητη συνθήκη, για την εξέλιξη και αντιμετώπιση των σύγχρονων αναγκών.

Ο κ. Αμπατζόγλου, και με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΙΤΑ, συζήτησε και θέματα αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ασκείται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα η διοίκηση στους ΟΤΑ Α’ βαθμού και τη δυνατότητα για συνεργασία με το ΙΤΑ για τον σκοπό αυτόν.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μία ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, μεταξύ υπουργείου και Δήμου, για τα ζητήματα που ετέθησαν και πως το Μαρούσι, λόγω της μητροπολιτικότητάς του και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, μπορεί να διαδραματίσει έναν κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη του Βόρειου Τομέα της Αθήνας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet