Η τοποθέτηση του Θ. Αμπατζόγλου στα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου του Δ.Σ. Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η τοποθέτηση του Θ. Αμπατζόγλου στα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου του Δ.Σ. Αμαρουσίου

Σε σειρά κρίσιμων θεμάτων αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Δημοτικού Συμβουλίου (24/06/2020).

Ειδικότερα, για την αναδιάρθρωση τραπεζικού χρέους περίπου 20 εκατ. ευρώ του Δήμου, με κέρδος τη διαγραφή 8 εκατ. ευρώ, σημείωσε ότι «σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (15/4/2020) για έγκριση της διαπραγμάτευσης που αφορούσε στη ρύθμιση χρέους ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ προς την “INTRUM HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ”, υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της εν λόγω εταιρείας η σύμβαση η οποία προβλέπει τη διαγραφή 8 εκατ. ευρώ και την αποπληρωμή του υπολοίπου σε 25 χρόνια με τρόπο που μπορεί ο Δήμος να ανταπεξέλθει».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος επεσήμανε ότι «ο Δήμος απειλείτο με εκτέλεση διαταγής πληρωμής και κατάσχεση λογαριασμών το οποίο θα σήμαινε “ξαφνικό θάνατο” για κάθε δραστηριότητα», προσθέτοντας ότι «με αυτήν την ενέργεια η δημοτική αρχή καταφέρνει να διαγράψει ένα τεράστιο χρέος και σε συνδυασμό με τη διαγραφή των 30+ εκατ. ευρώ της υπόθεσης ΕΤΕΒΑ, να επιτρέψει την ευελιξία στους επόμενους προϋπολογισμούς για έργα προς όφελος των πολιτών».

Για την εφαρμογή του θεσμού της δίχρονης προσχολικής αγωγής ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι «εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε συνέχεια του πορίσματος της Επιτροπής Καταλληλότητας ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Δήμου όσον αφορά την εύρεση/δημιουργία 12 αιθουσών και προαύλιων χώρων για την εξυπηρέτηση του θεσμού της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής», συμπληρώνοντας:

«Η ταχύτητα με την οποία ενήργησε η νέα δημοτική αρχή είναι αξιοσημείωτη. Θα ήταν δε περισσότερο αποτελεσματική αν δεν υφίστατο ο ανασταλτικός παράγοντας της γραφειοκρατίας της κεντρικής διοίκησης του κράτους».

Αναφορικά με τη διεκδίκηση έργων πνοής από την Περιφέρεια Αττικής ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζει να διεκδικεί από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα που διεκδικούσε και πριν τις εκλογές. Τα 12 έργα που διεκδικούμε είναι έργα που συνοδεύονται από μελέτες που δημιουργήθηκαν από το 2017, συνεπώς απλά επαναδιατυπώνουμε την ανάγκη για αυτά τα πολύ κρίσιμα έργα για την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της αναμόρφωσης προϋπολογισμού της Περιφέρειας».

Για την αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας τονίστηκε ότι «όποιος χαρακτηρίζει “ιδιωτικοποίηση” της Δημοτικής Συγκοινωνίας, το γεγονός ότι αναζητούμε επαγγελματίες οδηγούς από την ελεύθερη αγορά, διότι οι οδηγοί του Δήμου δεν επαρκούν (είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω αδυναμίας πρόσληψης από ΑΣΕΠ), μάλλον επιθυμούν να αφήσουν του δημότες του Αμαρουσίου χωρίς υπηρεσίες, ικανοποιώντας τις ιδεοληψίες τους. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη και θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης. Επιπλέον προγραμματίζουμε σταδιακή αναβάθμιση του παλαιού στόλου λεωφορείων που εκτός από δαπανηρά δεν καλύπτουν και τις σύγχρονες ανάγκες».

Σχετικά με την προάσπιση του δασικού χαρακτήρα του Κτήματος Συγγρού και των εγκαταστάσεων που φιλοξενεί, ο κ. Αμπατζόγλου εξέφρασε τη στήριξη της δημοτικής αρχής για τα εξής:

  • Εκτέλεση όλων των απαραίτητων ενεργειών και εργασιών προκειμένου να προστατευτεί η δασική έκταση με σύγχρονο μηχανισμό πυροπροστασίας και γενικότερα να προφυλαχτεί ο χώρος.
  • Εκτέλεση όλων των απαραίτητων ενεργειών και εργασιών προκειμένου τα κτιριακά σχολικά συγκροτήματα και η φιλοξενούμενη εκπαιδευτική κοινότητα εντός του Κτήματος Συγγρού να λειτουργούν σε καθεστώς απόλυτης ασφάλειας και τεχνολογικού εκσυγχρονισμού.
  • Εκτέλεση όλων των απαραίτητων ενεργειών και εργασιών προκειμένου τα κτήρια και οι πολιτιστικές – αθλητικές υποδομές του κληροδοτήματος να τύχουν της απαιτούμενης ανακαίνισης και συντήρησης και να επιτελέσουν το σκοπό για τον οποίο υφίστανται.
  • Εκτέλεση όλων των απαραίτητων ενεργειών και εργασιών προκειμένου το κτήμα να είναι πάντα καθαρό, ευπρεπές και ασφαλές για τους επισκέπτες του.

Στη συνέχεια ο κ. Αμπατζόγλου σημείωσε ότι «οι διευθύνσεις πολιτικής προστασίας και καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου θα συνεχίσουν να συνεπικουρούν με όλες τους τις δυνάμεις στο έργο της διοίκησης του ΙΓΕ για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου όλης της Αττικής», για να καταλήξει ότι «η δημοτική αρχή του Αμαρουσίου θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος & Ενέργειες για την εξεύρεση πόρων προκειμένου η υπεύθυνη διοίκηση του ΙΓΕ να επιτελέσει το καθήκον της στην προστασία του δασικού χαρακτήρα και των ειδικών όρων του Κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού».

Συμφωνήθηκε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συνταχθεί κοινό ψήφισμα από όλες τις παρατάξεις, για το θέμα του Κτήματος Συγγρού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet