Θ. Αμπατζόγλου: Απόλυτο «όχι» στην πώληση του ακινήτου του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής
Κοινωνία

Θ. Αμπατζόγλου: Απόλυτο «όχι» στην πώληση του ακινήτου του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής

Την πλήρη αντίθεση του Δήμου Αμαρουσίου του σε κάθε απόπειρα πώλησης του ιστορικού ακινήτου του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, που εδρεύει στο Μαρούσι, από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Δήμος «θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προασπίσει την αδιαπραγμάτευτη ταυτότητα του χώρου, των δραστηριοτήτων και κατά συνέπεια και της ιστορίας της ίδιας της πόλης».

Η πλήρης δήλωση του Θ. Αμπατζόγλου έχει ως εξής:

«Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου και συνδέεται με την αρχέγονη τέχνη της κεραμικής και της αγγειοπλαστικής, συνδέοντας το παρελθόν της πόλης μας με το παρόν και το μέλλον.

Οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο Κέντρο, εδώ και πολλές δεκαετίες, επαγγελματικές, συνεταιριστικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αλλά και ο ίδιος ο χώρος του Κέντρου (διατηρητέο – πολιτιστικό κτίριο), χαρακτηρίζονται λόγω της μοναδικότητας και της αυθεντικότητας, ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά του Αμαρουσίου, αλλά και όλης της Ελλάδας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα πώλησης και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προασπίσει την αδιαπραγμάτευτη ταυτότητα του χώρου, των δραστηριοτήτων και κατά συνέπεια και της ιστορίας της ίδιας της πόλης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου επιπλέον θα συνεχίσει να διεκδικεί την ιδιοκτησιακή κατοχή του ακινήτου με όρους που μπορεί να είναι αποδεκτοί στην οικονομική πραγματικότητα ενός φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού. Να σημειωθεί πως ο Δήμος Αμαρουσίου από το 2021 έχει εκδηλώσει εγγράφως και επανειλημμένως το ενδιαφέρον του προς την ΕΤΑΔ για την απόκτηση του εν λόγω ακινήτου.

Είμαστε πεπεισμένοι πως τα ανωτέρω θα γίνουν σεβαστά και το Μαρούσι, ή αλλιώς Κεραμούπολη θα διατηρήσει την πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητά του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet