Θ. Αμπατζόγλου: Επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Θ. Αμπατζόγλου: Επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα στο Μαρούσι

Την ανάγκη να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική θωράκιση, το κυκλοφοριακό και την ασφάλεια των πολιτών στο Μαρούσι ανέφερε ο δήμαρχος πόλης, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά τη συνάντηση που είχε με την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων επί των τεχνικών θεμάτων.

Ο κ. Αμπατζόγλου σημείωσε ότι «τα έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης πρέπει να επιταχυνθούν». «Υπάρχουν σημεία στο Δήμο Αμαρουσίου που εγκυμονούν κινδύνους αυτά κάθε αυτά, αλλά και οι παρακείμενες περιοχές τους, λόγω κακής ρυμοτομίας» πρόσθεσε. Εκτός από το ρέμα Σαπφούς, για το οποίο τα έργα πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα, υπάρχει σοβαρό ζήτημα και με την Κοκκινιά, ειδικά στην περιοχή Κονίτσης, όπου είναι απαραίτητα τα έργα απορροής ομβρίων υδάτων, όπως είπε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι «η συνολική διευθέτηση των ρεμάτων και τα αντιπλημμυρικά έργα είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν και αυτό διεκδικούμε, για να είναι το Μαρούσι μία σύγχρονη και ασφαλής πόλη».

Επίσης, ο κ. Αμπατζόγλου έδωσε μεγάλη βαρύτητα και στο θέμα της επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος, με συγκεκριμένα μεγάλα έργα, για τη βελτίωση της κίνησης των οχημάτων και την ασφάλεια των πεζών.

Τέλος, ο δήμαρχος έθεσε και το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών από την περιοχή του Αγίου Θωμά στην περιοχή του Παραδείσου Αμαρουσίου και το αντίστροφο, καθώς μεσολαβεί μία ιδιαίτερα επικίνδυνη κυκλοφοριακά ζώνη.

Η κ. Κεφαλογιάννη, από την πλευρά της, δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε εκείνες τις ενέργειες που θα επιταχύνουν τα έργα για τα οποία αρμόδια είναι η Περιφέρεια Αττικής και πως θα ενταθεί η συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, έτσι ώστε σύντομα να ενταχθούν «και άλλα έργα πνοής που έχει ανάγκη η πόλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet