Θ. Αμπατζόγλου: Ο Εθελοντισμός δεν έχει πολιτικό χρώμα
Κοινωνία

Θ. Αμπατζόγλου: Ο Εθελοντισμός δεν έχει πολιτικό χρώμα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η υπεύθυνη του Τομέα Εθελοντισμού της Β4 ΝΟΔΕ, Κορίνα Λιούτα, με θέμα τη «συνύπαρξη» Εθελοντισμού και Πολιτικής.

Ο κ. Αμπατζόγλου απηύθηνε χαιρετισμό εξάρωντας την πρωτοβουλία της διοργανώτριας δεδομένου ότι «στις ημέρες τις κρίσης ο εθελοντισμός αποτελεί κύριο παράγοντα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των ευπαθών ομάδων».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε:

«Συγχαίρω την Κορίνα Λιούτα για την εξαιρετική της πρωτοβουλία. Με την ευκαιρία θέλω να δηλώσω πως ο εθελοντισμός για το συνδυασμό μας το “Μαρούσι – Νέα Εποχή”, είναι κουλτούρα και τρόπος άσκησης πολιτικής. Για το λόγο αυτό θέλω να τονίσω πως Προγράμματα Εθελοντισμού με την έννοια της συμμετοχής του Πολίτη σε κοινές δράσεις θα είναι καθημερινότητα για τη δική μας Διοίκηση. Θα λειτουργήσουμε σε τρεις άξονες. Ο πρώτος αφορά στην ενημέρωση και εκπαίδευση των συμπολιτών μας για τη διαδικασία συμμετοχής σε ομάδες εθελοντισμού και των τρόπων άσκησης αυτού. Ο δεύτερος αφορά στο συντονισμό των εθελοντών για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων. Και ο τρίτος, στην αξιοποίηση και ενίσχυση των Δημοτικών δομών.

»Η κοινωνική συνοχή, η πολιτική προστασία, η απρόσκοπτη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε υπηρεσίες για μία αξιοπρεπή διαβίωση, είναι χαρακτηριστικά που διέπουν την πολιτική μας και που θα δώσουν το νέο ισχυρό στίγμα της ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης στο Μαρούσι της Νέας Εποχής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet