ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ: Αποχαιρετούμε την Κ. Καρακάση
Κοινωνία

ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ: Αποχαιρετούμε την Κ. Καρακάση

Η Τομειακή Επιτροπή Βόρειου Τομέα της ΚΟΑ και η Κομματική Οργάνωση Βάσης Αμαρουσίου του ΚΚΕ αποχαιρετούν την Καλλιόπη Καρακάση Μπουντούρογλου που πέθανε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Τομεακή Επιτροπή Βόρειου Τομέα της ΚΟΑ και η ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρετάμε τη συντρόφισσα Καλλιόπη Καρακάση Μπουντούρογλου που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου.

Η σ. Πούπα γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και υπηρέτησε το κόμμα από το 1974 σε διάφορες υπεύθυνες χρεώσεις μέχρι το τέλος της ζωής της. Εργάστηκε ως επιμελήτρια βιοχημικός στο Τζάνειο Νοσοκομείο μέχρι που διώχθηκε, μαζί με τον σύντροφό της Γιώργο Μπουντούρογλου, λόγω της πολιτικής τους δράσης την περίοδο της προδικτατορικής κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου. Στη συνέχεια, μέχρι τη συνταξιοδότησή της, διατηρούσε ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο στο Μαρούσι.

Δραστηριοποιήθηκε αρχικά στο κίνημα κατά των ναρκωτικών, στην ΠΑΣΕΝ και στη συνέχεια στο Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), από το 1975 μέχρι το 1981. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Προοδευτικών Γυναικών Βορείων Προαστίων το 1975, που στη συνέχεια μαζί με άλλους γυναικείους συλλόγους συγκρότησαν την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας το 1976. Το 1984, στο 3ο Συνέδριο της ΟΓΕ, εκλέχτηκε στο ΔΣ και στο προεδρείο της ΟΓΕ. Διετέλεσε πρόεδρος της ΟΓΕ για 24 χρόνια, από το 1988 ως το 2012.

Τη δύσκολη περίοδο της εσωκομματικής διαπάλης, έδωσε τη μάχη για την υπεράσπιση του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος και για τον προσανατολισμό του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος.

Η συντρόφισσα Πούπα υπήρξε παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. Η προσφορά της και στο Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μαρουσιού μεγάλη.

Η Τομεακή Επιτροπή Βόρειου Τομέα και η ΚΟΒ Αμαρουσίου, εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά της, τον Δημήτρη και τον σύντροφο Νίκο, στα εγγόνια της και στους υπόλοιπους συγγενείς και οικείους της.

Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στις 11π.μ., στο Νεκροταφείο Αμαρουσίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet