Κοινό μέτωπο από Ηράκλειο Αττικής, Μαρούσι, Λυκόβρυση – Πεύκη και Κηφισιά για τη διάνοιξη της Λεωφ. Κύμης
Κοινωνία

Κοινό μέτωπο από Ηράκλειο Αττικής, Μαρούσι, Λυκόβρυση – Πεύκη και Κηφισιά για τη διάνοιξη της Λεωφ. Κύμης

Συνάντηση εργασίας για να ανανεώσουν τη συμφωνία για ένα κοινό μέτωπο αντιμετώπισης των συνεπειών από το προβλεπόμενο εκ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έργο της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης, πραγματοποίησαν οι δήμαρχοι Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, καθώς και οι νέοι δήμαρχοι Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, και Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολητάς, στο δημαρχείο του Ηρακλείου. Πρόκειται για τους Δήμους από τα όρια των οποίων προβλέπεται να περάσει η διαδρομή της επέκτασης της λεωφόρου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι τέσσερις δήμαρχοι συμφώνησαν να διατηρήσουν την κοινή τους στάση και την αμοιβαία υποστήριξη έτσι ώστε, σε περίπτωση που προχωρήσει το έργο της διάνοιξης, να εξασφαλισθεί ότι ο τρόπος που θα γίνει δεν υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και τη λειτουργικότητα στις εν λόγω πόλεις.

Οι δήμαρχοι επιβεβαίωσαν ότι το κοινό μέτωπο παραμένει στη γραμμή του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τους δημότες. Σε αυτή την κατεύθυνση θα ζητήσουν από κοινού και εκ νέου συνάντηση με την καινούργια ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να συζητήσουν τις εξελίξεις και τα τρέχοντα δεδομένα αλλά και να καταθέσουν ξανά τα αιτήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του Ηρακλείου Αττικής, ο Δήμος διεκδικεί η διάνοιξη της Κύμης να γίνει με σκεπαστό το κομμάτι της νέας διαδρομής ώστε να αποφευχθεί η διχοτόμηση της πόλης σε ακόμα ένα σημείο (από το Ηράκλειο διέρχονται ήδη οι γραμμές του ΗΣΑΠ και η Αττική Οδός) και αντί ορύγματος να δημιουργηθεί επιφάνεια ελεύθερων χώρων, που θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία πράσινου και αθλητικών υποδομών.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της δημοπράτησης του έργου, υπόθεση που αναμένεται να εκδικαστεί τους προσεχείς μήνες. Στη συνάντηση των δημάρχων συμφωνήθηκε οι άλλοι τρεις Δήμοι να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στην εκδίκαση.

«Χαίρομαι που η κοινή γραμμή των τεσσάρων δήμων, οι οποίοι επηρεαζόμαστε από αυτή την υπόθεση, παραμένει σε ισχύ και δυναμώνει. Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο τέλος με το έργο, εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, ενωμένοι και να προασπίσουμε με κάθε δυνατό, θεσμικό και νομικό, μέσο τα συμφέροντα των δημοτών μας», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet