Λαϊκή Συσπείρωση: Απολύσεις 25 εργαζομένων ΑμεΑ από την Αναπτυξιακή
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση: Απολύσεις 25 εργαζομένων ΑμεΑ από την Αναπτυξιακή

Για την απόλυση 25 εργαζομένων ΑμεΑ από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Αμαρουσίου κατηγορεί τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου και καλεί τους εργαζόμενους να «συσπειρωθούν», όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Η δημοτική αρχή και ο εκλεκτός της Ν.Δ. δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, προχώρησε, παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε 25 απολύσεις εργαζόμενων  ΑΜΕΑ από την Αναπτυξιακή.

Ακόμη 25 εργατικές οικογένειες, με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, γίνονται βορά των πολιτικών, κυβέρνησης, Ε.Ε. και των κομμάτων που στηρίζουν αυτό το σάπιο σύστημα. 

Είμαστε σίγουροι ότι ο δήμαρχος θα επικαλεστεί τους νόμους, το πλαίσιο λειτουργίας των δήμων, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ξανά τη συμμετοχή της στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής, από δεξιά και αριστερά οι 25 εργαζόμενοι θα ξανα-ακούσουν τα ίδια λόγια αγάπης και ψεύτικων υποσχέσεων όπως και τον Απρίλη του 2013. 

Τότε οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απαιτούσαν να περάσουν ΟΛΟΙ στον Δήμο, απαιτούσαν ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, η λύση της μεταφοράς στην Αναπτυξιακή δεν διασφαλίζει τους εργαζόμενους λέγαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2 του Απρίλη. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Καιρός να απολογηθούν όσοι ευθύνονται. Το κυριότερο να βγάλουν έγκαιρα συμπεράσματα οι ίδιοι οι εργάτες έχουν την εμπειρία, τώρα χρειάζεται να απαιτήσουν,

  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας – να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.
  • Να κλείσουν όλων των ειδών των επιχειρήσεων που λειτουργούν στον Δήμο και να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι – από τις επιχειρήσεις, τις ΚΟΙΝΣΕΠ κ.λπ. – στον Δήμο, με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
  • Να σταματήσει κάθε μορφή επιχειρηματικότητας, ή ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου.

Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες στο Μαρούσι, άνεργε, γύρνα τους την πλάτη, οργανώσου στο συνδικάτο, συσπειρώσου, πάλεψε με τη λαϊκή επιτροπή στο Μαρούσι. Μην φοβηθείς δεν είναι ανίκητοι, μην «μασάς», μην περιμένεις τους σωτήρες, κανείς δεν πρόκειται να σώσει το «τομάρι» του δίνοντας διαπιστευτήρια υπακοής και υποταγής, είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει από το σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που η ίδια η ζωή καθημερινά επιβεβαιώνει ότι δεν εξανθρωπίζεται και δεν διορθώνεται, όπως δηλώνουν πολλοί επίδοξοι διαχειριστές. Είτε με μνημόνια είτε χωρίς μνημόνια ο πόλεμος που μας έχουν κηρύξει έχει πολλές μάχες, απαιτεί θυσίες αλλά και ξεκάθαρους στόχους, χωρίς αυταπάτες και εξωραϊσμούς. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια του λαού και αυτό το όπλο μπορεί ο λαός να το δυναμώσει παντού και στις εκλογές της 25ης Γενάρη του 2015. 

Σημειώνεται ότι ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Δήμου Αμαρουσίου.

Ανακοίνωση ΔΑΣ ΟΤΑ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet