Λαϊκή Συσπείρωση: Να καταδικάσουν τη δήλωση Βελή δήμαρχος & πρόεδρος του Δ.Σ.
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση: Να καταδικάσουν τη δήλωση Βελή δήμαρχος & πρόεδρος του Δ.Σ.

Να καταδικάσουν δήλωση του δημοτικού συμβούλου Αμαρουσίου Αθανασίου Βελή καλεί τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου.

Ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του την ημέρα της τέλεσης του αγιασμού σε σχολείο της πόλης αναφώνησε «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», σύνθημα που ερμηνεύθηκε από τη τη δημοτική παράταξη ως «χουντικό».

«Οι μαθητές, στους οποίους απευθύνθηκε ο Α. Βελής, τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς του εργατικού – λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος μπορούν και πρέπει να απομονώσουν τους φασίστες και να προστατεύσουν τον λαό και τη νεολαία από την εγκληματική τους δράση» τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, στο 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, ο δημοτικός σύμβουλος Α. Βελής, εκπρόσωπος της δημοτικής πλειοψηφίας και του δημάρχου κ. Πατούλη, έχυσε το εθνικιστικό και φασιστικό δηλητήριο με συνθήματα υπέρ της χούντας!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου καταγγέλλει και καταδικάζει το συγκεκριμένο γεγονός. Έχει μεγάλη πολιτική ευθύνη ο δήμαρχος Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Βραχνός (γιατί αυτούς εκπροσωπούσε ο Α. Βελής), αν δεν καταδικάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια και δεν πάρουν συγκεκριμένα μέτρα. 

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο φασιστικές αντιλήψεις, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι, που τις υπερασπίζονται.

Το «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» σήμα κατατεθέν της 7χρονης χούντας, όπως και της υπόδικης εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού, θυμίζει τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της  Ελλάδας.

Οι μαθητές, στους οποίους απευθύνθηκε ο Α. Βελής, τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς του εργατικού – λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος μπορούν και πρέπει να απομονώσουν τους φασίστες και να προστατεύσουν τον λαό και τη νεολαία από την εγκληματική τους δράση.

Να τους πετάξουμε έξω από τις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τους μαζικούς φορείς!

• Η άρχουσα τάξη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές κυβερνήσεις, αξιοποιούν τη δράση των φασιστών, με τη θεωρία των δύο άκρων, σε μια προσπάθεια να  χτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα. Προσπαθούν να εξομοιώσουν  την εγκληματική ναζιστική βία με την εργατική ταξική πάλη, όταν οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

• Οι νοσταλγοί της χούντας, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, των δοσίλογων, των συνεργατών των Γερμανών, αποθρασύνονται από την πολύμορφη στήριξη που τους παρέχει το μεγάλο κεφάλαιο, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Την ίδια στήριξη που είχε και ο Χίτλερ και το ναζιστικό γερμανικό εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα από την αστική τάξη της Γερμανίας. Ο φασισμός γεννιέται από τη μήτρα του καπιταλισμού! 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου απευθυνόμενη στον Μαρουσιώτικο λαό τονίζει ότι αυτό που χρειάζεται για την αντιμετώπιση της ναζιστικής ιδεολογίας και της εγκληματικής δράσης των ναζιστών είναι η λαϊκή παρέμβαση για την απομόνωσή τους, είναι η αποκάλυψη του αντιλαϊκού και αντιδραστικού χαρακτήρα αυτών των μορφωμάτων. Χρειάζεται οργάνωση, ισχυρά σωματεία παντού, σε κάθε χώρο  δουλειάς, δυνατό κίνημα των γυναικών, της νεολαίας, κοινή δράση για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Ο λαός και η νεολαία να συντονίσουν και να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τις γραμμές των εργατικών σωματείων και μαζικών οργανώσεων. Λαϊκή Συμμαχία για την αντιμετώπιση του φασισμού, αλλά και του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που τον γεννά, για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet