ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Ο δήμαρχος πιστός “υπηρέτης” αντεργατικών πολιτικών»
Κοινωνία

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Ο δήμαρχος πιστός “υπηρέτης” αντεργατικών πολιτικών»

Με αφορμή εισηγήσεις που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, και αφορούν σε ανάθεση σε εταιρείες εργασιών οδοκαθαρισμού, καθαρισμού κτηρίων και φύλαξης οδών,  η παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αμαρουσίου, καταφέρεται εναντίον του δημάρχου Γιώργου Πατούλη αναφερόμενη σε «ολοκλήρωση σχεδιασμού Πατούλη-Ν.Δ. και ιδιωτών για αποψίλωση του προσωπικού του Δήμου και υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους δημότες».

Παράλληλα, η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Φωτόπουλος, καλεί, με ανακοίνωσή της, τους εργαζόμενους στον Δήμο και τον λαό της πόλης να μην επιτρέψουν να περάσει η εισήγηση που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου πιστός «υπηρέτης» των αντεργατικών πολιτικών

Ο εκλεκτός της Ν.Δ. Γ. Πατούλης, λίγες μέρες μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), δίνει την κατεύθυνση. Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μαρουσιού την ιδιωτικοποίηση του οδοκαθαρισμού, του καθαρισμού των δημοτικών κτηρίων και… τη φύλαξη των δρόμων!!!

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που αιτιολογεί αυτή την απόφασή του, επικαλείται το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016, που απαγορεύει τις προσλήψεις, τη στιγμή που τόσο ο ίδιος, η παράταξή του, όσο και το κόμμα του ψήφισαν και στηρίζουν αυτή τη στρατηγική. Επιπλέον χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την πιο πάνω ιδιωτικοποίηση τμήματος της καθαριότητας την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, διορισμένου από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, που ακυρώνει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πρόσληψη 50 εργατών καθαριότητας χωρίς καμιά διάθεση καταγγελίας και διεκδίκησης. Έτσι, η δημοτική αρχή Αμαρουσίου αρκείται να δηλώσει αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιών οδοκαθαρισμού και καθαρισμού κτηρίων και προχωράει στην εκχώρηση σε ιδιώτες με διπλάσιο κόστος 1.280.000 ευρώ.

Με αυτή την εισήγηση ολοκληρώνεται (;) ο σχεδιασμός και ο στρατηγικός στόχος Πατούλη-Ν.Δ. και των ιδιωτών: Αποψίλωση του προσωπικού του Δήμου και υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους δημότες σε πλήρη συμμόρφωση με τις επιταγές Ε.Ε. και κυβερνήσεων το προηγούμενο διάστημα, οδήγησε το Μαρούσι σε αδιέξοδο, με 24 (!!!) εργάτες να μην επαρκούν να καθαρίσουν την πόλη, 1 (!!!) καθαρίστρια να μην προλαβαίνει να πηγαίνει από γραφείο σε γραφείο στο δημαρχείο, τις μαγείρισσες των παιδικών σταθμών να καθαρίζουν μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό!!!

Ο κ. Πατούλης τόσο σέβεται τα λαϊκά στρώματα, που τους «αρπάζει» την ψήφο και μετά τους θέλει θεατές αλλά και θύματα στον αντιλαϊκό κατήφορο που έχει επιλέξει.

Αυτός είναι ο ρεαλισμός των ευρωενωσιακών πολιτικών, αυτό είναι το «μικρότερο και λιγότερο κράτος» τους, αυτός είναι ο εξορθολογισμός τους. Ξεπουλάνε τα πάντα οι δήθεν «αυτοδιοικητικοί ακομμάτιστοι» πιστοί στα συμφέροντα της άρχουσας τάξης που υπηρετούν.

Μαζί με τους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους, Θανάση Φωτόπουλο και Μαρία Καρλατήρα τη νέα δημοτική περίοδο, έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει για αυτές τις εξελίξεις. Καλούμε τους εργαζόμενους στον Δήμο και τον λαό της πόλης μας να μην επιτρέψουν να περάσει αυτή η εισήγηση, να αντισταθούν με κάθε τρόπο σε αυτές τις πολιτικές.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή.

Καλούμε σε μαζική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 30/10/2014, 7:00 μ.μ., να απαιτήσουμε απόσυρση του θέματος, διεκδίκηση πρόσληψης προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», η δημοτική παράταξη την οποία στηρίζει το ΚΚΕ, θα αγωνιστεί μαζί με τον Λαό για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά συμφέροντα, θα είναι σταθερά στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκει στήριξη ως προς την ουσία της από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα ασκήσει μαχητική, ταξική αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και θα στηρίξει τις διεκδικήσεις των φορέων του μαζικού κινήματος. Θα διεκδικήσει μέτρα στήριξης των ανέργων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.

Επαναλαμβάνουμε και σήμερα αυτό που τονίσαμε προεκλογικά. Κριτήριο της δικής μας δράσης είναι οι λαϊκές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.

Από αυτήν την σκοπιά, χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλων η διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης, οι προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που μεταξύ των άλλων είναι:

  • Να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη για τους ανέργους και για όσες οικογένειες μαστίζονται ιδιαίτερα από την κρίση και να μειωθούν για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Να αυξηθούν για το μεγάλο κεφάλαιο, τράπεζες, πολυκαταστήματα, γραφεία μονοπωλιακών ομίλων, που την τελευταία τριετία γνώρισαν στο Μαρούσι προκλητικές μειώσεις.
  • Να καταργηθεί ο φόρος στα καύσιμα, ειδικά στα σχολεία. Να δοθεί ουσιαστική χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές.
  • Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά. Να καταργηθεί ο απαράδεκτος αποκλεισμός των παιδιών των ανέργων.
  • Να αναγνωριστούν σε όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης (5μηνα, ΜΚΟ, πρακτικάριους) πλήρεις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Να ισχύει το γενικότερο πλαίσιο της νομοθεσίας για αναλογικό δικαίωμα άδειας καθώς και οι γενικές και ειδικές διατάξεις του ΙΚΑ για δικαίωμα σε άδεια ασθενείας, μητρότητας και λοχείας. Πληρωμή κάθε μήνα. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Είναι εργαζόμενοι και όχι «ωφελούμενοι».
  • Διεκδικούμε προγράμματα άθλησης και πολιτισμού για όλους. Προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού (γυμναστών, καθηγητών μουσικής, εικαστικών κ.ά.). κατάργηση κάθε οικονομικής συμμετοχής για τους χρήστες των υπηρεσιών αυτών.
  • Αντίσταση στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που αποτελεί βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής.
  • Διεκδίκηση έργων, υποδομών που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια: Παροχέτευση ομβρίων και αντιπλημμυρικά, αντισεισμική θωράκιση, ελεύθεροι χώροι και πράσινο, ολοκλήρωση αποχετευτικού, ηλεκτροφωτισμού, τοπικής οδοποιίας, ασφαλή πεζοδρόμια.
  • Σταθερά, αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων στον Δήμο με κάθε σχέση εργασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet