ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Στήριξη στους μικροπαραγωγούς
Κοινωνία

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Στήριξη στους μικροπαραγωγούς

Τη στήριξή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν από Δευτέρα 28 Απριλίου οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές δηλώνει η δημοτική παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αμαρουσίου, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Φωτόπουλο, όπως φαίνεται στο κείμενο που ακολουθεί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση που ξεκινούν τη Δευτέρα οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες πωλητές και οι μικροί αγροτοπαραγωγοί στις λαϊκές αγορές, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο «Για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος».

Το νομοσχέδιο προβλέπει την αυστηροποίηση των όρων για τη χορήγηση αδειών, καθώς απαιτείται πλέον φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, όταν η πλειοψηφία των φτωχών αγροτών και μικροπωλητών είναι υπερχρεωμένοι.

Οι θέσεις των πάγκων θα ρυθμίζονται με σύστημα ηλεκτρονικής κλήρωσης μία φορά το χρόνο, σύμφωνα με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ. Ενώ διαχωρίζονται οι θέσεις των αγροτοπαραγωγών από τους επαγγελματίες – πωλητές.

Με μια σειρά μέτρα που εισάγει το νομοσχέδιο αυτό, δημιουργούνται οι όροι για τον σταδιακό εκτοπισμό από τις λαϊκές αγορές των ανθρώπων του μεροκάματου, προς όφελος των μεγαλεμπόρων και των εμπορικών αλυσίδων, που ετοιμάζονται να καταλάβουν τους πάγκους και θα εκμεταλλεύονται μισθωτούς των 400 ευρώ το μήνα.

Στο πνεύμα του Καλλικράτη, μεταφέρουν στους οικείους δήμους και την αρμοδιότητα να αποφασίζουν για τον ανώτερο αριθμό θέσεων όλων των λαϊκών αγορών που λειτουργούν στη χωρική τους αρμοδιότητα. Δημιουργούν, έτσι, άμεση σύνδεση των μικροπαραγωγών – μικροεπαγγελματιών με τη δόκανο του δήμου που προσβλέπει σε ρουσφέτια και ανταποδοτικά τέλη. Πολύ πιθανό λοιπόν κάποιοι αργά ή γρήγορα να περισσεύουν. Ποιοι θα είναι αυτοί και με τι κριτήρια;

Καλούμε τους μικρούς παραγωγούς και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών του Μαρουσιού να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές της Ε.Ε και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που οδηγούν στην εξαθλίωση 50.000 οικογένειες και απειλούν με διάλυση τις λαϊκές.

Η υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην περιφέρεια με επικεφαλής τον Θ. Παφίλη, στον Δήμο Αμαρουσίου με επικεφαλής τον Θ. Φωτόπουλο, η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και παντού είναι η μόνη ελπίδα του Λαού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet