Μήνυμα αλληλεγγύης έδωσε το Μαρούσι
Κοινωνία

Μήνυμα αλληλεγγύης έδωσε το Μαρούσι

Με τη συλλογή φαρμάκων, τροφίμων, σχολικών ειδών και ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για αξιοπρεπή διαβίωση, συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Το μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς των Μαρουσιωτών μετέφερε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που, επίσης, παραβρέθηκε στη δράση.

Στην πλατεία του ΗΣΑΠ όπου έλαβε χώρα η πρωτοβουλία, πολίτες του Αμαρουσίου, ατομικά αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, προσήλθαν παραδίδοντας στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και στο προσωπικό του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά είδη, σόμπες, είδη ατομικής προστασίας (κουβέρτες, παπλώματα, λευκά είδη κ.ά.) για την ενίσχυση των οικονομικά-κοινωνικά ευάλωτων οικογενειών της πόλης που εξυπηρετούνται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Στη διάρκεια της δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, παράλληλες εκδηλώσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη όπως έκθεση παιδικής ζωγραφικής με δημιουργίες μαθητών και μαθητριών από σχολεία της πόλης, αλλά και ποικίλα μουσικά και θεατρικά δρώμενα.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε θερμά όλους τους πολίτες και συλλόγους για την προσφορά τους κάνοντας την ακόλουθη δήλωση: «Μέσα από τις κοινωνικές δομές μας, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τη Γωνιά Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης καταφέραμε στο Μαρούσι, κόντρα στις απρόβλεπτες συνέπειες της κρίσης, να μην υπάρχει κανείς συμπολίτης μας αβοήθητος και χωρίς τα στοιχειώδη για να διαβιεί αξιοπρεπώς. Αυτό το πετύχαμε κυρίως χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση των συμπολιτών μας που με κάθε ευκαιρία βρίσκονται κοντά στον συνάνθρωπο που τους χρειάζεται μέσα από δράσεις όπως αυτή».

Ανάμεσα στους συλλόγους που στήριξαν τη δράση του Δήμου Αμαρουσίου κόντρα στη φτώχεια με την προσφορά τους είναι: ο Σύλλογος Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες», ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Τα Ανάβρυτα» προσφέροντας χρηματικό ποσό, ο Εκδρομικός και Περιηγητικός Σύλλογος Αμαρουσίου, το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Περιβάλλον Αθλητισμός Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ), η αλυσίδα σουπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ με δωροεπιταγή για αγορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Παρόντες στη δράση ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας και ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Νίκος Κάββαλος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Αμαρουσίου «καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να συνδράμουν το έργο του, στηρίζοντας το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου: 6041030021509 (IBAN: GR 9001710410006041030021509), που τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet