Μαθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης από μαθητές και μαθήτριες του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Μαθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης από μαθητές και μαθήτριες του Αμαρουσίου

Προσφορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αμαρουσίου από μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της πόλης

Την κοινωνική ευαισθησία της νέας γενιάς ανέδειξαν, για μία ακόμη φορά, μαθητές/τριες από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τους ευπαθείς συμπολίτες μας, με την ανάληψη πρωτοβουλιών για προσφορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.        

Ειδικότερα, ομάδα μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Αναβρύτων, με την καθηγήτριά τους Δέσποινα Μπάμπου, προσήλθαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και παρέδωσαν χρηματικό ποσό σε μορφή διατακτικών επιταγών. Το χρηματικό ποσό συγκεντρώθηκε από τη συμβολική πώληση κηραλοιφών, που παρασκευάζουν με καθαρό κερί μέλισσας και αρωματικά βότανα, τα οποία καλλιεργούν στο σχολείο τους ή συλλέγουν από το Δάσος Συγγρού.

Επίσης, οι μαθητές του αγγλόφωνου σχολείου International School of Athens (ISA) μαγείρεψαν και συσκεύασαν 100 μερίδες φαγητό, τις οποίες προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για την κάλυψη καθημερινών αναγκών.

Τέλος, μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου προσέφεραν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη αναγκών των ευπαθών συμπολιτών μας.

Τους μαθητές/τριες υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Πέτρος Κόνιαρης, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Ο κ. Κόνιαρης εξήρε τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες εθελοντικής προσφοράς των μαθητών/τριών, υπογραμμίζοντας ότι αξίες όπως ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet