Μαρούσι: Μέσα σε 40 δευτερόλεπτα δράστες αρπάζουν χρηματοκιβώτιο από φούρνο και εξαφανίζονται – Βίντεο
Φωτογραφία: newsit.gr
Κοινωνία

Μαρούσι: Μέσα σε 40 δευτερόλεπτα δράστες αρπάζουν χρηματοκιβώτιο από φούρνο και εξαφανίζονται – Βίντεο

Συμμορία Ρομά που πραγματοποιούσε διάρρηξη σε φούρνο στην περιοχή του Αμαρουσίου πιάστηκε στα δίχτυα των αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.

Οι κινήσεις των δραστών έχουν αποτυπωθεί στο κλειστό κύκλωμα ασφαλείας. Στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το newsit.gr εμφανίζονται οι τέσσερις κατηγορούμενοι που, μέσα σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα, καταφέρνουν να βρουν και να κουβαλήσουν το χρηματοκιβώτιο του φούρνου που έχουν διαρρήξει.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε δύο αδέλφια Ρομά 19 και 17 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα δύο μέλη της συμμορίας, ένα εκ των οποίων κρατείται ήδη στις φυλακές για άλλο αδίκημα.

Είναι πολύ πιθανόν, σύμφωνα με τις Αρχές, να εμπλέκονται και άλλοι δράστες, ενώ σε βάρος των μελών της συμμορίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Έκλεβαν ολόκληρα χρηματοκιβώτια, μετρητά και ηλεκτρονικές συσκευές

Η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου έδειξε ότι, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021, οι τέσσερις κατηγορούμενοι έκαναν διαρρήξεις σε φούρνους ή ζαχαροπλαστεία καθώς και σούπερ-μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες που τα καταστήματα ήταν ακόμα κλειστά. Εισέβαλαν στα καταστήματα και αφαιρούσαν ολόκληρα χρηματοκιβώτια, μετρητά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Αρχικώς τα μέλη της συμμορίας ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι είναι ανοιχτό το «πεδίο» για να δράσουν ανενόχλητοι, δηλαδή να μην γίνουν αντιληπτοί από τυχόν αστυνομικούς ή πολίτες. Στη συνέχεια παραβίαζαν κεντρικές εισόδους ή παράθυρα, είτε με τη χρήση διάφορων αντικειμένων, ακόμα και καπάκια φρεατίων, είτε σπρώχνοντας και σηκώνοντας τις πόρτες. Όταν έμπαιναν στο εσωτερικό των καταστημάτων, με πολύ γρήγορες κινήσεις, κατάφερναν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, συσκευές ακόμα και ολόκληρα χρηματοκιβώτια.

Μάλιστα στις περισσότερες κλοπές που πραγματοποιούσαν για να μετακινηθούν χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα τα οποία και μετά εγκατέλειπαν σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

https://youtu.be/Kdt5z-RImAQ

Τρεις κλοπές σε μια μέρα

Από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου προέκυψε ότι μέσα στην ίδια ημέρα οι κατηγορούμενοι μπορεί να έκαναν ακόμα και τρεις κλοπές καταστημάτων, καθώς ήταν πολύ γρήγοροι. Η λεία από τις ληστείες ανέρχεται σε τουλάχιστον 74.419 ευρώ.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι γνώριμοι στις αρχές για κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες. Μάλιστα οι δυο είναι αδέρφια, με τον έναν από αυτούς να έχει διαφύγει πολλές φορές από ίδρυμα αγωγής ανηλίκων όπου κρατούνταν για αδικήματα που είχε κάνει, συνεχίζοντας τις κλοπές.

Άλλος κατηγορούμενος έχει κατηγορηθεί και παλαιότερα για κλοπές ή ληστείες σε βάρος ανηλίκων από τους οποίους έκλεβε, είτε με διάφορα προσχήματα είτε με τη χρήση βίας, τα κινητά τους τηλέφωνα. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι, με αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιδείκνυαν τη λεία τους.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου εξιχνιάστηκαν 30 διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα, 8 κλοπές αυτοκινήτων, καθώς και κλοπή και ληστεία σε βάρος ανηλίκων.

Πηγή: newsit.gr/Μαρίνος Αλειφέρης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet