Μαρούσι: Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση του Μαρουσιώτικου Κύκλου Διαλόγου για το Ενεργειακό
Κοινωνία

Μαρούσι: Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση του Μαρουσιώτικου Κύκλου Διαλόγου για το Ενεργειακό

Με τα μείζονα θέματα που αφορούν την ενέργεια στον πλανήτη και ειδικότερα την ενεργειακή κατάσταση στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε, από τον Μαρουσιώτικο Κύκλο Διαλόγου, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, στο δημαρχείο της πόλης.

Χαιρετισμό του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου απηύθυνε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, σημειώνοντας ότι ο δήμαρχος στηρίζει πάντα πρωτοβουλίες που βοηθούν στην κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ομιλητές ο πρώην υπουργός  Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ, καθηγητής του ΠΑ.ΠΕΙ. Γιάννης Μανιάτης, αναλύοντας το θέμα με τίτλο «Ενεργειακός πλούτος της Ελλάδας και ενεργειακή κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη» & ο καθηγητής ΕΜΠ, γενικός γραμματέας Ενέργειας & και μέλος της επιτροπής ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών Κώστας Μαθιουδάκης, αναλύοντας το 2ο θέμα με τίτλο «Εξοικονόμηση. Θεμελιώδεις πυλώνες του ενεργειακού συστήματος με πολυποίκιλα πρόσθετα οφέλη».

Και οι δύο καθηγητές μέσω προβολής σλάιντ και γραφημάτων παρουσίασαν και τεκμηρίωσαν την ανάλυση για θέματα «Ενέργειας». Ο καθηγητής Γιάννης Μανιάτης αναφέρθηκε στο κόστος θερμικής παραγωγής, στα παγκόσμια έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην αξιολόγηση των ευρωπαϊκών στρατηγικών εξοικονόμησης ενέργειας και ανακαίνισης κτηρίων, στον ενεργειακό–γεωγραφικό χάρτη της Ελλάδος, στις ηλεκτρικές συσκευές και την κατανάλωσή τους ανά έτος.

Ο καθηγητής Κώστας Μαθιουδάκης αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της τεχνολογικής προόδου, με παραδείγματα οικιακές συσκευές, στις παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά, στις κατηγορίες προσωπικών δραστηριοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας, στα πολύπλευρα οφέλη από Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας, στην Υγεία και Ευημερία που δημιουργούν οι καλές συνθήκες στο εσωτερικό των κτιρίων.

Τον συντονισμό της διάλεξης για την Ενέργεια είχε ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η οργανωτική ομάδα του «Μαρουσιώτικου Κύκλου Διαλόγου» με τους: συντονιστή της εκδήλωσης Ιωάννα Δέδε και Κωνσταντίνο Κανελλάκη, που αναφέρθηκε στην προσδοκία του Μαρουσιώτικου Κύκλου Διαλόγου να καθιερωθεί στην κοινωνία ως μια αξιόπιστη προσπάθεια διαλόγου με θέματα που αφορούν την κοινωνία και τα προβλήματά της, Τάσο Γώγουλο, Νίκο Καναβό, Γιώργο Ξεζωνάκη, Σάκη Παρασκευόπουλο και Δημήτρη Σαράντου.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι καθηγητές Γιάννης Μανιάτης και Κώστας Μαθιουδάκης απάντησαν σε ερωτήματα που τέθηκαν από το ακροατήριο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Στέφανος Τσιπουράκης, ο οποίος με μία σύντομη παρέμβαση αναφέρθηκε στο θέμα της ενεργειακής κρίσης και των επιπτώσεων στους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Ιωαννίδης, η γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Δήμητρα Ρώτα, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η δημοτική σύμβουλος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου Μαρία Γώγου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Σαγρής, Κωνσταντίνος Βλάχος, οι πρώην πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Βλαχοπιώτης και Κώστας Ζαπαντιώτης, η πρώην υπουργός, βουλευτής, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή, ο καθηγητής – αντιπρύτανης Έρευνας και Διά βίου Εκπαίδευσης ΕΜΠ Ιωάννης Χατζηστεργίου, ο σύμβουλος του γενικού διευθυντή ΕΥΔΑΠ για θέματα ύδρευσης Αντώνης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου Παναγιώτης Μακροποδάρας, η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Παρασκευή Βανδώρου, καθώς και παράγοντες και φορείς της πόλης του Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet