Με νεαρούς «ζαχαροπλάστες» ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Με νεαρούς «ζαχαροπλάστες» ο Γ. Πατούλης

Ευφάνταστες γλυκές δημιουργίες με υγιεινά υλικά κατασκεύασαν οι μαθητές από το 4ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου συμμετέχοντας στο 3ο σεμινάριο μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής που διοργάνωσε ο Δήμος στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «Παιδειατροφή – EPHE» για την προώθηση της ισότητας στον τομέα της Υγείας και τη βελτίωση των συμπεριφορών που σχετίζονται με τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα στις οικογένειες. Κοντά στους «επίδοξους» σεφ βρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ο οποίος τους συνεχάρη για τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους και που μέσα από το παράδειγμά τους δείχνουν ότι η γεύση μπορεί να είναι και υγιεινή.

Για περίπου δύο ώρες η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου γέμισε από νεαρούς «ζαχαροπλάστες» που φορώντας την κατάλληλη εξάρτηση και κρατώντας τον απαιτούμενο εξοπλισμό ανά χείρας, δημιούργησαν τη δική τους γλυκιά πρόταση. Τα παιδιά πρώτα γνώρισαν και δοκίμασαν τα διάφορα είδη φρούτων, επέλεξαν τα αγαπημένα τους και στη συνέχεια, ακολουθώντας τις οδηγίες του προσωπικού του Kids Cooking Club, τα ενσωμάτωσαν σε μια γλυκιά συνταγή με κύρια συστατικά φρούτα και το γιαούρτι.

Κατά την παρουσία του στην αίθουσα ο δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης, παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειές των 50 μαθητών της Δ’ τάξης του 4ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου και στο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Μέσα από το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, στο οποίο ο Δήμος μας εκπροσωπεί την Ελλάδα ως ο μοναδικός ανάμεσα σε επτά πανευρωπαϊκούς εταίρους, δίνεται στα παιδιά μας η δυνατότητα, συμμετέχοντας σε δράσεις όπως αυτή, βιωματικά να μαθαίνουν την ισορροπημένη διατροφή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχουν τα φρούτα σε αυτή. Με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο διδάσκονται την αξία της υγιεινής διατροφής και με τη σειρά τους “εκπαιδεύουν” τις οικογένειές του σε διατροφικές συνήθειες που προάγουν την καλύτερη υγεία».

Ο δήμαρχος προέτρεψε τα παιδιά να τρέφονται υγιεινά, να αθλούνται για να χτίσουν έναν γερό οργανισμό και να χρησιμοποιούν με μέτρο τις ανθυγιεινές «λιχουδιές» στην καθημερινή τους διατροφή, ενώ δέχθηκε τα κεράσματά τους.

Στο πρόγραμμα «Παιδειατροφή – EPHE» που θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια περιλαμβάνονται βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που στόχο έχουν την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και τη μύηση των μαθητών στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών μέσα από τη δημιουργία υγιεινών μενού, φυλλαδίων διατροφής, τη συμμετοχή σε ενημερωτικές και βιωματικές διατροφικές εκδηλώσεις κ.ά.

Παρόντες στο σεμινάριο ήταν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής, και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet