Με τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου γιόρτασε ο Γ. Πατούλης την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Κοινωνία

Με τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου γιόρτασε ο Γ. Πατούλης την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κοντά στους μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου βρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, γιορτάζοντας μαζί τους την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συγχαίροντας, παράλληλα, παιδιά και παιδαγωγούς για την πρωτοβουλία τους να φυτέψουν καλλωπιστικά φυτά στο σχολείο τους, συμμετέχοντας με βιωματικό τρόπο σε αυτή τη γιορτή για το περιβάλλον.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σήμερα 5 Ιουνίου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι ημέρα δράσης και κινητοποίησης για το περιβάλλον και όχι κενών διαπιστώσεων. Το περιβάλλον δεν μας ανήκει, αλλά μας φιλοξενεί, και ως επισκέπτες οφείλουμε να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε και να το παραδίδουμε αλώβητο στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές. Ο σεβασμός μας προς το περιβάλλον πρέπει να αποτελεί στάση και κανόνα ζωής. Έχουμε ηθικό χρέος ως πολίτες να υιοθετήσουμε μία υπεύθυνη και φιλική προς το περιβάλλον στάση ζωής και συμπεριφορά.

»Έχουμε χρέος ως φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εφαρμόζουμε πολιτικές και πρακτικές με γνώμονα η ανθρώπινη δραστηριότητα να συμβαδίζει αρμονικά με τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματός μας, χωρίς να το λαβώνουμε, αλλά να το υπερασπίζουμε. Στην αλυσίδα περιβάλλον – ανακύκλωση – υγεία – ζωή, όλοι οι κρίκοι είναι απαραίτητοι. Είναι χρέος γονέων και εκπαιδευτικών, φορέων και ιδιωτών, όλοι μας να είμαστε παράδειγμα μίμησης για τα παιδιά μας, να τους μαθαίνουμε πώς να το φροντίζουν και να το προστατεύουν. Κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση είναι αξιέπαινη και ουσιαστική. Δεν υπάρχει πιο ουσιαστική διαπαιδαγώγηση από τη βιωματική δράση και εμπειρία. Μέσα από τη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών μας σε καλές πρακτικές και δράσεις τους προσφέρουμε τα πιο χρήσιμα και ουσιαστικά διδάγματα. Με κάθε φυτό και άνθος που φυτεύουν, τους μαθαίνουμε να αγαπούν και να φροντίζουν το περιβάλλον όπως το σπίτι τους. Τα εκπαιδεύουμε να ενεργούν με σεβασμό προς αυτό, να το περιποιούνται και να το ομορφαίνουν».

Η φύτευση στον προαύλιο χώρο του 8ου Νηπιαγωγείου με τη συμμετοχή 50 παιδιών, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης του Σχολείου, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Στο τέλος της δράσης προσφέρθηκαν στα παιδιά αναμνηστικά λευκώματα για το περιβάλλον και τη δεντροφύτευση.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η διευθύντρια του σχολείου, Χρύσα Κουτρούλη, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet