Με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου συναντήθηκε η ΕΝΟΤΗΤΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου συναντήθηκε η ΕΝΟΤΗΤΑ

Θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, καθώς ο επανέλεγχος της μετατροπής συμβάσεων εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, επικράτησαν σε συνάντηση στελεχών της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, όπως μας ενημερώνει η ακόλουθη ανακοίνωση.

Ο Λευτέρης Μαγιάκης, επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Μαίρη Διακολιού και Πέτρο Κούκουζα συναντήθηκαν στις 2-10-2014 με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζωτικά θέματα που αφορούν στους εργαζομένους και τη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, όπως οι απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, η ανάγκη ορθολογικής συντήρησης των υπαρχόντων οχημάτων και ανανέωσης του στόλου προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η μισθοδοτική αντιμετώπιση των υπαλλήλων και η υπηρεσιακή τους κατάσταση, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αμαξοστασίου και οι συνέπειές του, η μη τήρηση της νομιμότητας στα ζητήματα κυκλοφορίας των οχημάτων με συνέπεια να βεβαιώνονται κλήσεις της τροχαίας στους υπαλλήλους προσωπικά, τα ζητήματα εκπαίδευσης και ασφάλισης των υπαλλήλων, η χρηματοδότηση της καθαριότητας των λαϊκών αγορών.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο περιεχόμενο του από 14-9-2011 εγγράφου του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτσούκου το οποίο εκδόθηκε με αφορμή τρία θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα σε δήμους και αναφέρεται στις συνθήκες επικινδυνότητας υπό τις οποίες εργάζονται ιδίως οι υπάλληλοι της καθαριότητας, καθώς και στην υποχρέωση των δήμων να συμμορφωθούν ‒και μάλιστα άμεσα‒ στο προβλεπόμενο νομοθετικό πλαίσιο ασφαλείας.

Ο Λευτέρης Μαγιάκης επεσήμανε στους εργαζόμενους ότι η απαξίωση και η κακοδιαχείριση της Δ/νσης Καθαριότητας από τη διοίκηση Πατούλη είναι πολιτική επιλογή με στόχο την ιδιωτικοποίησή της, όπως συνέβη πρόσφατα με την ανάθεση του οδοκαθαρισμού σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

Τόνισε ότι σε αυτές τις συνθήκες οι υπηρεσίες Καθαριότητας λειτουργούν λόγω της ευσυνειδησίας των εργαζόμενων, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν.

Ενημέρωσε ότι η παράταξη έχει ζητήσει επίσημα από τη δημοτική αρχή το βιβλίο του τεχνικού ασφάλειας και του γιατρού εργασίας.

Επαναβεβαίωσε την ανάγκη ελέγχου των πλαστών πιστοποιητικών για λόγους στοιχειώδους δικαιοσύνης και ισοτιμίας και δήλωσε την κατηγορηματική αρνητική θέση της παράταξης για επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, πράξεις που έχουν τελεσίδικα κριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το ΑΣΕΠ.

Δεσμεύθηκε ότι η παράταξη θα σταθεί όπως και στο παρελθόν στο πλευρό των εργαζομένων, θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τις δίκαιες διεκδικήσεις τους και θα πάρει άμεσα όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να βρεθούν λύσεις με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των κατοίκων της πόλης μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet