Με όλες τις τιμές τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μαρουσιωτών Ηρώων
Κοινωνία

Με όλες τις τιμές τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μαρουσιωτών Ηρώων

Με όλες τις τιμές που αρμόζουν στους Μαρουσιώτες Ήρωες που έπεσαν στην πολιορκία της Ακροπόλεως την περίοδο 1821 -1829 και παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που ανεγέρθη από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής (ΣΕΑΝ) με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου όπισθεν του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων.

Την τελετή των αποκαλυπτηρίων τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού και Αστυνομικού Σώματος, της Διεύθυνσης Εφέδρων Πολεμιστών Αγωνιστών Θυμάτων και Αντίστασης, καθώς και εκπρόσωποι όμορων δήμων, συλλόγων και φορέων.

Την επιμέλεια του έργου είχε για λογαριασμό του Συνδέσμου ο πρώην πρόεδρος Μελέτιος Μπασδέκης

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής Θ. Μπριάνης παραδίδει στον Γ. Πατούλη το πρωτόκολλο παράδοσης του Μνημείου
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής Θ. Μπριάνης παραδίδει στον Γ. Πατούλη το πρωτόκολλο παράδοσης του Μνημείου

Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Θεόδωρος Μπριάνης και σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου, ο πρώην πρόεδρος Μελέτιος Μπασδέκης, ο οποίος είχε και την επιμέλεια του έργου για λογαριασμό του Συνδέσμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Γεώργιος Ζήκος, Ρένα Χαλιώτη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Ελένη Λέκκα, Αθανάσιος Βελής, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Ελευθέριος Μαγιάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των ανωτέρω ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Ιωάννης Σταθόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Σωτήριος Ησαΐας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου Παναγιώτης Βαβουγιός, ο ανθυποπλοίαρχος Παναγιώτης Πνάκας εκ μέρους του Πολεμικού Μουσείου, ο επιπυραγός Νικόλαος Κούρος εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου, πρόεδροι και μέλη τοπικών συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «Τιμή και δόξα στους πεσόντες Αμαρουσιώτες, στο Μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής. Είναι σημαντικό, η θύμηση των Ηρώων μέσα από το ιστορικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας, να αποτελέσει φάρο ελπίδας στην ενότητα των Ελλήνων για το αύριο».

Την ιστορική αναφορά για τον χώρο που ανεγέρθη το Μνημείο παρουσίασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης μαζί με το προσκλητήριο των πεσόντων.

Μετά το τρισάγιο και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ παρέδωσε στον κ. Πατούλη το πρωτόκολλο παράδοσης του Μνημείου. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, ενώ η μπάντα του Δήμου Αμαρουσίου διάνθισε την τελετή με εθνικά παραδοσιακά άσματα και ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» χόρεψε τον πυρρίχιο χορό στη μνήμη των Αμαρουσιωτών Ηρώων ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής «όλοι οι Έλληνες, από γενεά σε γενεά και περισσότερο ακόμη αυτοί που υπηρέτησαν και υπηρετούν την άμυνα της χώρας, όπως και η επίσημη Πολιτεία, κεντρική διοίκηση και Αυτοδιοίκηση, οφείλουν να συντηρούν την ιστορική μνήμη και τη συνέχεια των ηρωικών αγώνων του Ελληνικού λαού, σε κάθε περίοδο, ειρήνης ή πολέμου. Πολύ δε περισσότερο σήμερα, 188 ολόκληρα χρόνια μετά την ηρωική πολιορκία της Ακρόπολης, το χρέος μνήμης επιτάσσει την ευθύνη μας να θυμόμαστε και να μην ξεχνούμε τη θυσία, τον αγώνα και την προσφορά στον βωμό της ελευθερίας όλων εκείνων των μαχητών. Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα, χωρίς αυτοθυσία, χωρίς μάχη, χωρίς θυσία. Οι ήρωες Μαρουσιώτες μαχητές, μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, αν χρειαστεί, εν καιρώ πολέμου να κρατήσουμε την ελευθερία μας, αλλά και εν καιρώ ειρήνης να αγρυπνούμε καθημερινά και να αντιμαχόμαστε σε κάθε μορφή υποδούλωσης και αλλοτρίωσης της ελευθερίας μας που επιχειρείται με πολλούς τρόπους και όχι μόνο με τα όπλα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet