Με 186 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με 186 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Αμαρουσίου

Είκοσι ένας περισσότεροι εθελοντές ζωής σε σχέση με την προηγούμενη εθελοντική αιμοδοσία προσέφεραν το υπέρτατο αγαθό αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, συμμετέχοντας στην 30ή Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

Στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για συμμετοχή στη εθελοντική αιμοδοσία ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός εθελοντών αιμοδοτών και μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου, 186 εθελοντές αιμοδότες υποβλήθηκαν σε αιμοληψία από το προσωπικά του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ» συνεισφέροντας ώστε να συγκεντρωθούν 186 φιάλες αίματος.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, βρέθηκε κοντά στους εθελοντές αιμοδότες, στους οποίους εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την ανθρωπιά, την ευαισθησία και την έμπρακτη αγάπη τους στο συνάνθρωπο, υπογραμμίζοντας: «Θέλουμε όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο τους για να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή».

Επίσης, ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» για την υποστήριξή τους στις εθελοντικές αιμοδοσίες του Δήμου Αμαρουσίου, καθώς και το προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Παράλληλα, με την Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες επιθυμούσαν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο.

Οι συμμετέχοντες στην Αιμοδοσία μπορούν να εφοδιαστούν με την ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας που, σε περίπτωση ανάγκης μετάγγισης, τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Την επίβλεψη της 30ής Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Βραχνός, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κάββαλος, Γιώργος Ζήκος, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Αντωνόπουλος, η αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Κατερίνα Ιωάννου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, Ρένα Χαλιώτη και Δημήτρης Σμυρνής.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις Coca-Cola 3E, Pizza Fun, καθώς και την κ. Αρβανιτάκη Ελένη, για την ευγενική χορηγία τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet