Μ. Διακολιού: Ευχές για καλή σχολική χρονιά, αλλά και κριτική στη διοίκηση
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Ευχές για καλή σχολική χρονιά, αλλά και κριτική στη διοίκηση

Με αφορμή την έναρξη ακόμη μίας νέας σχολικής περιόδου η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή εύχεται στα παιδιά, στις νέες και νέους που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της πόλης,
«καλή χρονιά, με υγεία, να είναι αποδοτική για την απόκτηση γνώσεων και επιτυχημένη για την επίτευξη στόχων».

Στους γονείς και κηδεμόνες εύχεται «για την ευόδωση των ελπίδων τους να δουν τα παιδιά τους ευτυχισμένα, υγεία και υπομονή».

Παράλληλα, η παράταξη σημειώνει ότι «ακόμη μία σχολική περίοδος ξεκινά εμπεριέχοντας, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που σέρνει η κοινωνία μας στα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα τα τελευταία δέκα χρόνια, και την επιβαρυμένη κατάσταση από την πανδημία και τις συνέπειες της. Στο Μαρούσι μας η κατάσταση δεν διαφέρει από τη συνολική της χώρας. Δυστυχώς, η παρούσα δημοτική αρχή, ως στείρο κομματικό παρακολούθημα της κυβέρνησης, απλώς διαχειρίζεται υποτυπωδώς και συχνά αποτυχημένα τις βασικές ανάγκες της πόλης, χωρίς σχέδιο και χωρίς στόχο για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, αφού δεν διαθέτει σχέδιο, δεν μπαίνει καν στον κόπο να συζητήσει προτάσεις από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να υιοθετήσει τις καλύτερες από αυτές.

»Έτσι, αρκείται στο να διαδραματίζει ρόλο “τροχονόμου” για τη διάλυση δημοτικών υπηρεσιών με την απίσχνανσή τους, με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους. Στα ίδια τα σχολεία είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή καμίας δικής της πολιτικής για να αντιμετωπισθεί η νέα χρονιά με πιο ασφαλείς συνθήκες για τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Με την απραξία της στηρίζει ως πανάκεια την πολιτική της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που στέλνει τη σχολική κοινότητα ως “πρόβατο επί σφαγή” στη λαίλαπα διάδοσης του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας ακόμη πιο σκληρά τον σκοπό της να υποβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση, υπέρ των συμφερόντων της ιδιωτικής.

»Τόσο η παρούσα κυβέρνηση, όσο και η δημοτική διοίκηση στέκονται αδιάφορες στη σύνδεση της σχολικής περιόδου για την οποία έχουν από κοινού ευθύνη, με την αντίστοιχη εργασιακή προσπάθεια των γονέων της κάθε οικογένειας και την εν γένει κοινωνική τους υπόσταση. Κάθε έλλειψη πολιτικής μέριμνας, αλλά και κάθε άσκηση κακής πολιτικής στη σχολική κοινότητα, έχει άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στις εργασιακές υποχρεώσεις των γονέων, στην επέκταση των βιοτικών τους απαιτήσεων για αμοιβές σε περίοδο οικονομικής κρίσης προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην αύξηση εξόδων, στην εύρυθμη λειτουργία των μελών του σπιτιού, στην ισότιμη παρουσία των γυναικών/μητέρων στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή».

Και η παράταξη καταλήγει στην ανακοίνωσή της λέγοντας ότι έχει καταθέσει από την αρχή της πανδημίας το 2020 συγκεκριμένες προτάσεις στον ίδιο τον δήμαρχο της πόλης, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να ασκούμε με την ίδια συνέπεια τα καθήκοντά μας και θα βρισκόμαστε δίπλα στις ανάγκες της σχολικής κοινότητας για να αναδεικνύουμε τα προβλήματά της, να υποστηρίζουμε τα μέλη της και βοηθάμε στην άμεση εξεύρεση λύσεων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet