Μ. Διακολιού: «Κτήμα» το δάσος Συγγρού για τον δήμαρχο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: «Κτήμα» το δάσος Συγγρού για τον δήμαρχο Αμαρουσίου

Με αφορμή τη συνάντηση του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, με τον νέο πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και τον χαρακτηρισμό του κληροδοτήματος της Ιφ. Συγγρού, από το γραφείο Τύπου του Δήμου, ως «κτήμα», η επικεφαλής της παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού επισημαίνει ότι ο σωστός χαρακτηρισμός της συγκεκριμένης έκτασης είναι «δάσος».

Ειδικότερα, η κ. Διακολιού αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου στις 21/5 ανακοίνωσε μετά των γνωστών φωτογραφιών αυτοπροβολής, τη συνάντησή του με τον νέο πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, Δ. Κυριακόπουλο.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αυτοπροβολής εκ μέρους του γραφείου δημάρχου που ακολούθησε τη συνάντηση, για άλλη μία φορά διατυπωνόταν ο χαρακτηρισμός «κτήμα» για το δάσος Συγγρού, του οποίου η ευθύνη διαχείρισης ανήκει στο ΙΓΕ. Υπενθυμίζουμε ότι διαχρονικά, όλοι όσοι προσπάθησαν να βλάψουν με πάρα πολλούς τρόπους το δάσος Συγγρού, όχι τυχαία, αποκαλούσαν στα έγγραφά τους και τις ανακοινώσεις τους το δάσος Συγγρού, «κτήμα».

Στον κ. Αμπατζόγλου έχει επισημανθεί επανειλημμένα ότι δεν μπορεί ως δήμαρχος Αμαρουσίου να διαμορφώνει το γλωσσικό περιβάλλον που βολεύει την άποψη ότι το δάσος Συγγρού είναι ένα ιδιωτικό κτήμα με κάτι δένδρα, όπου, εφόσον εκδοθεί μία άδεια ή παρθεί μία απόφαση κυβέρνησης, μπορεί να κατασκευαστεί οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση, νέα οικοδόμηση, ενοικίαση υπαρχόντων κτηρίων (πλην των δημόσιων σχολείων και σχολών που ήδη υπάρχουν), παραχώρηση για εκμετάλλευση κ.λπ. Είτε από το κράτος, είτε από ιδιώτη, είτε σε συνεργασία.

Θα τονίζουμε κάθε φορά που μας δίνει την αφορμή ο κ. Αμπατζόγλου, ότι παρ’ όλες τις επισημάνσεις, επιμένει στην -τουλάχιστον «περίεργη»- χρήση του όρου «κτήμα», αντί για δάσος.       

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet