Μ. Διακολιού: Οι εξετάσεις είναι σταθμός στη ζωή των παιδιών, όχι προορισμός
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Οι εξετάσεις είναι σταθμός στη ζωή των παιδιών, όχι προορισμός

Με την αφορμή της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, Μαίρη Διακολιού, αφού εύχεται στους μαθητές καλή επιτυχία, σημειώνει:

Η σκληρή δουλειά που κάνατε όλον τον χρόνο, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές σας, και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, ήρθε η στιγμή να αποδώσει τους καρπούς της. Για τους διαγωνιζόμενους είναι η στιγμή της αυτοπεποίθησης και της ψυχραιμίας και για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς η στιγμή της συμπαράστασης και της υπομονής.

Στην παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή γνωρίζουμε πόσο δυσβάσταχτο ψυχολογικό και οικονομικό βάρος θέτει στις οικογένειες ο στόχος των πανελληνίων εξετάσεων. Γι’ αυτό διεκδικούμε και θα διεκδικούμε πάντα:

α) Από την Πολιτεία την ενίσχυση του Δημόσιου Σχολείου,  ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη γνώση.

β) Από τη δημοτική αρχή ολιστική θεώρηση του ζητήματος και λήψη δέσμης μέτρων στήριξης όχι μόνο των μαθητών, αλλά και των οικογενειών τους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού τους βίου.  

Μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όσο σημαντική κι αν είναι, δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε -δυστυχώς- εξασφαλίζει ευημερία, επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση ή προσωπική ευτυχία.

Γι’ αυτόν τον λόγο οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας σταθμός στη ζωή σας -όχι προορισμός. Στο πέρασμα των χρόνων θα ανοίγονται διαρκώς νέοι δρόμοι, νέες προοπτικές που θα έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε, ώστε τελικά να βγείτε νικητές στον στίβο της ζωής: συνειδητοποιημένοι, ενεργοί πολίτες και ολοκληρωμένοι άνθρωποι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet