Μ. Παρασκευή στο Μαρούσι
Κοινωνία

Μ. Παρασκευή στο Μαρούσι

Σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, και παρόντος του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, γιορτάστηκε η Μεγάλη Παρασκευή στο Μαρούσι με το Θείο Δράμα να κορυφώνεται με την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και την Περιφορά του Επιταφίου, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο δήμαρχος παρέστη στον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Το απόγευμα πραγματοποίησε προσκύνημα στον Επιτάφιο του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου στην Αγία Φιλοθέη και εν συνεχεία παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Αργότερα, μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από την οικογένειά του, δημοτικούς συμβούλους και πλήθους πιστών συμμετείχε στην Περιφορά του Επιταφίου με το τελετουργικό μέρος να κορυφώνεται με τη συνάντηση των Επιταφίων της Παναγίας Θεοτόκου, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων στην πλατεία του ΗΣΑΠ. Τις ψαλμωδίες των Εγκωμίων συνόδευαν οι πένθιμοι ήχοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, πριν τη δύση του ηλίου, όπως ορίζει η παράδοση, ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης είχε συμμετάσχει και στην Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Νεκροταφείο Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet