Οι γονείς του 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου προβληματίζονται για το πιθανό άνοιγμα των δημοτικών τον Ιούνιο
Κοινωνία

Οι γονείς του 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου προβληματίζονται για το πιθανό άνοιγμα των δημοτικών τον Ιούνιο

Με ανοιχτή επιστολή της προς τους γονείς μαθητών, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου εκφράζει τους προβληματισμούς του για το πιθανό άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από αρχές Ιουνίου.

Ειδικότερα, στην επικοινωνία του με τους γονείς ο Σύλλογος αναφέρει:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Μέσα στις πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δυσμενείς καταστάσεις της καραντίνας για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού Covid-19 που προηγήθηκε, δώσατε τιτάνιο αγώνα και είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Η δύσκολη αναμέτρηση με την ασύμμετρη αυτή απειλή για την υγεία μας συνεχίζεται. Καλούμαστε να κάνουμε τα πρώτα βήματα για το ουσιαστικό άνοιγμα της κοινωνικής καθημερινότητάς μας, σε συνθήκες όμως όμοιες με εκείνες  λίγο πριν την επιβολή της καραντίνας και χωρίς να έχουμε κάποια διαβεβαίωση ότι η θεραπεία κατά της επιδημίας είναι κοντά.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για έναρξη των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου στις 11/05 και των Α’-Β’ Λυκείου, καθώς και όλων των τάξεων του Γυμνασίου στις 18/05, είναι πλέον ευρέως γνωστή. Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενο να φέρει προβληματισμό και αντιδράσεις. Το ενδεχόμενο να ανοίξουν και τα δημοτικά σχολεία στις αρχές Ιουνίου προβληματίζει ιδιαίτερα και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν δοθεί υγειονομικές οδηγίες για τους σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους. Όμως προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα για το κατά πόσο οι οδηγίες αυτές θα έχουν αποτέλεσμα και θα ακολουθηθούν κατά γράμμα από  τα μικρά παιδιά του δημοτικού. Ας μην λησμονούμε επίσης πως οι σχολικές μας αίθουσες είναι αρκετά περιορισμένες, κάνοντας  τελικά να μοιάζουν ανεδαφικές οι οδηγίες σχετικά με τα τετραγωνικά ανά μαθητή.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, κατά και τη δική μας άποψη, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν κινητές μονάδες με τεστ ανίχνευσης του ιού για όλη την εκπαιδευτική μας κοινότητα και να διανέμονται σε καθημερινή βάση μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας για τους σχολικούς χώρους και να εξεταστεί ενδελεχώς αν οι χώροι αυτοί είναι κατάλληλοι για την επανέναρξη των μαθημάτων υπό τη σοβαρή επιδημική απειλή.

Επιθυμούμε τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία και τα μαθήματά τους. Θέλουμε όμως αυτό να γίνει με ασφάλεια, σωστή προετοιμασία και σοβαρές διαβεβαιώσεις πως τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά κριτήρια.

Είμαστε κοντά σας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet