Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των Καλλιτεχνικών Τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των Καλλιτεχνικών Τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου

Παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των Καλλιτεχνικών Τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου με το αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Στο πλαίσιο της ίδιας βραδιάς παρουσιάστηκε και το βιβλίο «ΜΑΡΟΥΣΙ – Η ιστορία της πόλης μέσα από τα εκθέματά της».

Ο Θ. Αμπατζόγλου στον χαιρετισμό του εξήρε το αποτέλεσμα παραγωγής του βιβλίου του οποίου εκδότης είναι ο Δήμος Αμαρουσίου και συνεχάρη τους συντελεστές του, «αφού με την ποιότητα της δουλειάς τους προάγεται ο πολιτισμός και κληρονομιά της πόλης με τον καλύτερο τρόπο». Ο δήμαρχος συνεχάρη επίσης την ΚΕΔΑ τον πρόεδρό της Νίκο Πέππα και τα μέλη Δ.Σ., και το Δημοτικό Ωδείο την καλλιτεχνική διευθύντρία Φωτεινή Κοσκόρου και τους καθηγητές, για τη συμβολή τους στην ανάδειξη και προαγωγή των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων χιλιάδων Μαρουσιωτών.

Το βιβλίο «ΜΑΡΟΥΣΙ – Η ιστορία της πόλης μέσα από τα εκθέματά της», συνδέει επτά χώρους πολιτισμού όπως ανέφερε στην ομιλία της η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ειρήνη – Μαρία Χαλιώτη, η οποία προλόγισε την εκδήλωση. Το μουσείο Θεάτρου Σκιών ‘«Ευγένιος Σπαθάρης», τη Βορέειο Βιβλιοθήκη, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, την Ολυμπιακή Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», το κέντρο Ελληνικής Κεραμικής και το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη.

Η συγγραφέας και υπεύθυνη παραγωγής του βιβλίου Εβίτα Ζέρβα μέσα από slights παρουσίασε συνοπτικά, αλλά ουσιαστικά τους χώρους πολιτισμού που περιγράφονται στο βιβλίο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο από την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Αμαρουσίου και την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής. Η χορωδία ερμήνευσε διαχρονικά τραγούδια του Μ.Λοίζου όπως «Κουτσή Κιθάρα», «Τζαμάικα», «Δέκα Παλικάρια» κ.ά. Επίσης οι ερμηνείες των Φ. Πασσαλίδη και Α. Κουνάκη συνεπήραν το κοινό, το οποίο τραγούδησε μαζί τους με ενθουσιασμό. Τη βραδιά συντόνισε η Ειρήνη – Μαρία Χαλιώτη.

Παρευρέθηκαν: O πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Στέφανος Τσιπουράκης, ο πρόεδρος της της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η σύμβουλος επί θεμάτων πολιτισμού του δημάρχου Άννα Βαγιωνά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet