Ο Δήμος Αμαρουσίου απέκτησε τουριστικό χάρτη
Κοινωνία

Ο Δήμος Αμαρουσίου απέκτησε τουριστικό χάρτη

Με στόχο την ανάδειξη των τουριστικών και πολιτισμικών σημείων ενδιαφέροντος της πόλης του Αμαρουσίου και την προσφορά στον επισκέπτη ενός χρήσιμου οδηγού περιήγησης στην καλλιτεχνική, φυσική και πνευματική κληρονομιά της περιοχής, ο Δήμος Αμαρουσίου προχώρησε στην έκδοση του τουριστικού χάρτη «Explore Maroussi».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την υποστήριξη του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου υλοποιήθηκε μια σημαντική πρωτοβουλία του Γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου και της αρμόδιας εντεταλμένης συμβούλου Φανής Λέκκα για την έκδοση ενός Τουριστικού Χάρτη για το Μαρούσι, καλύπτοντας το κενό πληροφορίας που υπήρχε. Έτσι, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να έχουν πλέον στη διάθεσή τους το «Explore Maroussi», ένα χρήσιμο εργαλείο για την πόλη, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Ο χάρτης προσφέρει πληροφορίες και εύκολη καθοδήγηση για τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Περιλαμβάνει τα αξιοθέατα, τους χώρους πολιτισμού, τα εμπορικά κέντρα, τα πάρκα και τα ιστορικά μνημεία του Αμαρουσίου.

Ο χάρτης περιλαμβάνει επίσης τη θέση των δημοσίων υπηρεσιών, των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, των σχολείων και άλλων απαραίτητων δομών, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση της καθημερινής κινητικότητας των πολιτών.

Τέλος, ο χάρτης περιλαμβάνει τις στάσεις και τις διαδρομές συγκοινωνιών για όλα τα μέσα που διατρέχουν την πόλη ή οδηγούν σε αυτήν από κεντρικούς συγκοινωνιακούς κόμβους του λεκανοπεδίου της Αττικής, διευκολύνοντας έτσι τις μετακινήσεις και προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον. Στην υλοποίηση του «Explore Maroussi» συμμετείχαν ακόμη η σύμβουλος δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού Άννα Βαγιωνά, καθώς και ο Ανάργυρος Ρούσσος από το Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου.

Το Explore Maroussi διατίθεται δωρεάν στα εξής σημεία της πόλης:

  • Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα – Υποδοχή στο Ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου).
  • Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Βασ. Σοφίας 85).
  • Βορέειος Βιβλιοθήκη (Στεφάνου Δραγούμη 9).
  • Πολυχώρος Πολιτισμού ΑΡΤΕΜΙΣ (Βασ. Όλγας 14 & Σουρή).
  • Μουσεία του Αμαρουσίου (Ιστορικό & Λαογραφικό – Βασ. Όλγας 26, Σπαθάρειο – Βορείου Ηπείρου 27, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Κυπρίων Αγωνιστών & Καΐρη 2).
  • Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής (Λεωφόρος Κηφισίας 207).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet