Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Κασταλία»: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για το Παίδων Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Κασταλία»: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για το Παίδων Πεντέλης

Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης των εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ζητεί ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Κασταλία».

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια το κυριότερο νοσοκομείο για τα παιδιατρικά περιστατικά σε μια πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή εντός και εκτός Αττικής.

Η απόφαση του υπουργείου να σταματήσει τις εφημερίες και να το μετατρέψει αποκλειστικά σε Εμβολιαστικό Κέντρο Παιδιών 5-11 ετών, κατά το διάστημα από 10 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου, στερεί από δεκάδες χιλιάδες παιδιά τη δυνατότητα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

Οι οικογένειες όλου του Βόρειου Τομέα της Αττικής, και όχι μόνον, θα αναγκαστούν είτε να προσφύγουν στα άλλα, ήδη υποστελεχωμένα, παιδιατρικά νοσοκομεία που αδυνατούν να διαχειριστούν πρόσθετο φόρτο, είτε να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες.

Η ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί ταυτόχρονα σε χώρους του νοσοκομείου, με τις κατάλληλες υποδομές, αλλά και τη στελέχωση και ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού. Φρονούμε ότι η απόφαση αυτή αποσκοπεί στη μεθοδευμένη διάλυση της δημόσιας υγείας.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης των εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και ζητούμε
ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Καλούμε τους Συλλόγους, τους φορείς του Αμαρουσίου, αλλά και όλους τους πολίτες να αφουγκραστούν την αγωνία χιλιάδων γονιών και να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο του ο καθένας σε αυτή την απόφαση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet