Νέο απαράδεκτο περιστατικό θανάτωσης ζώων στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέο απαράδεκτο περιστατικό θανάτωσης ζώων στο Μαρούσι

Με αφορμή περιστατικό θανάτωσης αδέσποτων ζώων στο Μαρούσι, ο Δήμος Αμαρουσίου εφιστά την προσοχή των πολιτών για τις ποινές που επισύρει ο σχετικός νόμος.

Πρόκειται για ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ, όπως μας ενημερώνει η ακόλουθη ανακοίνωση του Δήμου.

Με αφορμή το νέο απαράδεκτο περιστατικό θανάτωσης με φόλα δύο αδέσποτων ζώων στην οδό Φλέμιγκ στο Μαρούσι, όπως γνωστοποίησαν φιλόζωοι της περιοχής, ο Δήμος Αμαρουσίου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας των αδέσποτων ζώων καταδικάζει το περιστατικό και καταγγέλλει όσους καταφεύγουν σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις.

Άμεσα ο Δήμος Αμαρουσίου μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, προέβη στην ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας του Βόρειου Τομέα και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία που επιλήφθηκε του συμβάντος και την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία μετέφερε τα άτυχα ζώα για περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία σε τέτοιες περιπτώσεις

Με αφορμή το νέο περιστατικό δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Αμαρουσίου εφιστά την προσοχή των πολιτών στις βαρύτατες ποινές που επισύρει ο Νόμος 4039/2012 όσον αφορά σε ενέργειες τέτοιου είδους.

Ειδικότερα το Αρ.16 του Ν. 4039/2012 ορίζει ότι  «απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε, πράξη βίας κατ΄ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός».

Οι παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων α΄ και β΄ του άρθρου 16 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet