Προσβάσιμα σε κάθε πολίτη και επισκέπτη τα υπαίθρια γυμναστήρια στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Προσβάσιμα σε κάθε πολίτη και επισκέπτη τα υπαίθρια γυμναστήρια στο Μαρούσι

Υπαίθρια γυμναστήρια εγκατέστησε ο Δήμος Αμαρουσίου σε κεντρικά σημεία της πόλης, προσβάσιμα σε κάθε πολίτη και επισκέπτη για δωρεάν χρήση 24 ώρες το 24ωρο.

Στόχος της πρωτοβουλίας για τη λειτουργία οργάνων άθλησης στο φυσικό περιβάλλον είναι, όπως ενημερώνει ο Δήμος, η ψυχαγωγία, η προώθηση της άθλησης ως μέρος της καθημερινής μας ζωής, αλλά και η κοινωνικοποίηση μεταξύ των ατόμων.

Η προσπάθεια ξεκίνησε στα τέλη του 2016, όταν εγκαταστάθηκαν τα πρώτα όργανα άθλησης στην πλατεία Γαρδέλη (πλατεία ΗΣΑΠ), που απέσπασαν μεγάλο ενδιαφέρον και την αποδοχή των επισκεπτών της πλατείας.

Ακολούθησε το 2017, η εγκατάσταση οργάνων άθλησης εξωτερικού χώρου και υπαίθρου στην Κυπρίων Αγωνιστών, μπροστά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στο Ολυμπιακό Στάδιο, στον χώρο που βρίσκεται το Skate park και η παιδική χαρά, δημιουργώντας πλέον στον χώρο έναν ολοκληρωμένο χώρο άθλησης και αναψυχής.

Στόχος της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου είναι σταδιακά να εγκατασταθούν υπαίθρια γυμναστήρια και σε άλλες πλατείες και πάρκα της πόλης.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου σε αυτή τη φάση σημείωσε: «Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας. Τα οφέλη των χρηστών των υπαίθριων οργάνων είναι πολλαπλά, τόσο σε επίπεδο φυσικής και πνευματικής κατάστασης, όσο και σε επίπεδο κοινωνικοποίησης. Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και ευκαιρία, προωθούμε την άθληση και καλούμε τους πολίτες να εντάξουν τον αθλητισμό στην καθημερινή τους ζωή, καθώς σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή, συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση και στην προαγωγή της υγείας μας».

Στα υπαίθρια γυμναστήρια του Δήμου Αμαρουσίου οι πολίτες κάθε ηλικίας μπορούν να αθληθούν στα εξής όργανα:
Έκτασης ποδιών, Βάδισης (stepper), Έλξεων Ώμων, Παράλληλες Μπάρες, Πιέσεων Ώμων, Ποδηλάτου, Ελλειπτικής Κίνησης Ποδιών, Πάγκου Κοιλιακών, Εκτάσεων, Βάδισης Αέρος. Τα όργανα είναι διαθέσιμα για το κοινό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται σε αυτά. Λόγω της ανατομίας και της κατασκευής των οργάνων δεν απαιτείται η παρουσία και καθοδήγηση γυμναστή.

Τα υπαίθρια γυμναστήρια εγκαταστάθηκαν υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet