Π. Κούκουζας: «Αυξήσεις φωτιά από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.»
Κοινωνία

Π. Κούκουζας: «Αυξήσεις φωτιά από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.»

Για «αυξήσεις φωτιά» στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου τις οποίες έχει επιβάλει η εταιρεία του Δήμου ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. διαμαρτύρεται η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι.

Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας, αναφέρεται και μέσω παραδείγματος, σε αυξήσεις που κυμαίνονται από 20% έως 100% και κατηγορεί τη διοίκηση για «εξυπηρέτηση πελατειακών δικτύων της» και «παραγωγή κέρδους για την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.», όπως μας ενημερώνει η ακόλουθη ανακοίνωση. 

Αυξήσεις φωτιά στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

Σχεδόν σε όλα τα τμήματα αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, που υλοποιούνται από τη δημοτική επιχείρηση ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., έχουν αυξηθεί τα δίδακτρα. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 20% – 100%. Η ευθύνη για αυτή την εξέλιξη βαρύνει τη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τους δημοτικούς συμβούλους και μέλη του Δ.Σ. της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. Καρλαύτη Δ. (πρόεδρος), Αντωνόπουλο Κ., Ζήκο Γ., Κάββαλο Ευ., Πέππα Ν.

Ιδιαίτερα στα μαθήματα παραδοσιακών χωρών, στο ΚΑΠΗ, η αύξηση είναι από 20 ευρώ σε 40 ευρώ τον χρόνο (αύξηση 100%). Η αναλγησία της διοίκησης προς τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας είναι έκδηλη!

Οι αυξήσεις που έγιναν, αφ΄ ενός δεν δικαιολογούνται από κάποια αύξηση κάποιου από τους παράγοντες του κόστους (αντίτιμο δασκάλου, κόστος συντήρησης του εκάστοτε χώρου, αύξηση της παρεχόμενης υπηρεσίας κ.λπ.) αφετέρου πραγματοποιούνται σε μια εποχή που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν βυθίσει σε οικονομική ανέχεια τους συμπολίτες μας και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα και η πιο μικρή αύξηση να γίνεται δυσβάστακτη.

Επίσης οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι οι αυξήσεις που αποφασίστηκαν μάλλον από το Δ.Σ. της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. (δεν έχει αναρτηθεί καμία σχετική απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) δεν έτυχαν καμιάς διαβούλευσης με τους συμμετέχοντες στα προγράμματα, ούτε και με τους δασκάλους. Αντιμετωπίζουν τους συμπολίτες μας ως «πελάτες» μιας ανώνυμης εταιρίας με σκοπό την κερδοφορία της εταιρείας.

Η παραπάνω αντίληψη μας βρίσκει αντίθετους και είμαστε σύμφωνοι και αλληλέγγυοι με τους συμπολίτες μας που μαζεύουν υπογραφές και ζητούν την ακύρωση αυτών των αυξήσεων.

Ο σκοπός των μαθημάτων δεν θα πρέπει να είναι το κέρδος, αλλά η ψυχαγωγία των συμπολιτών μας, η δημιουργία πολιτισμού και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Από την άλλη μεριά θα πρέπει να εξασφαλίζονται όλες οι ομαλές εργασιακές συνθήκες στους δασκάλους. Δυστυχώς με τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. τέτοιες συνθήκες δεν διασφαλίζονται με τη μείωση των αποδοχών τους και με την εξαναγκαστική «εθελοντική» διδασκαλία τους τουλάχιστον για ένα μήνα.

Παράδειγμα:

Τμήμα ελληνικών χορών για παιδιά, με 15 μαθητές που πληρώνουν 60 ευρώ/ χρόνο (πλήρωναν 40 ευρώ): έσοδα για την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.: 900 ευρώ.

Ώρες διδασκαλίας 2 την εβδομάδα, για 9 μήνες: 72 ώρες / χρόνο.

Αμοιβή δάσκαλου 7 ευρώ/ώρα μεικτά (μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ): 500 ευρώ.

Έξοδα για τον χώρο (καθαρισμός, ΔΕΚΟ) του σχολείου που συνήθως δεν καταβάλλονται: 200 ευρώ το πολύ.

Μένουν άλλα 200 ευρώ κέρδος για την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ. Το κέρδος αυξάνεται με τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών (π.χ. εάν οι μαθητές είναι 20 το κέρδος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ γίνεται 500 ευρώ).

Το κέρδος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ πολλαπλασιάζεται στα τμήματα ενηλίκων (π.χ. στο αντίστοιχο τμήμα των ενηλίκων τα δίδακτρα είναι 80 ευρώ τον χρόνο με ίδια έξοδα).

Ενημερώνουμε επίσης τους συμπολίτες μας ότι για τα προγράμματα που λαμβάνουν χώρα εντός των σχολείων και απευθύνονται σε παιδιά, ο νόμος προβλέπει πως δεν μπορούν να υφίστανται οικονομικές ή κοινωνικές διακρίσεις, που σημαίνει, πως δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα παιδί είτε πληρώνει είτε δεν πληρώνει.

Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» έχει καταθέσει την πρότασή της για την ακύρωση αυτών των δράσεων της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. και την υλοποίηση των αθλητικών και των πολιτιστικών προγραμμάτων από τις υπηρεσίες του δήμου, με δασκάλους που θα προσλαμβάνονται με πλήρη διαφάνεια, με αντικειμενικά κριτήρια και τη γνωμοδότηση των συμμετεχόντων πολιτών. Η τιμολογιακή πολιτική των προγραμμάτων θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και θα έχει σκοπό τη βιωσιμότητα του προγράμματος και όχι την παραγωγή κέρδους για την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ή την εξυπηρέτηση των πελατειακών δικτύων της διοίκησης.

Τα επιχειρήματα της διοίκησης πως η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στα προγράμματα, φανερώνουν πως είναι φθηνά και ποιοτικά σε σχέση με άλλους δήμους και με την αγορά, στερείται τεκμηρίωσης και μόνο ως αναληθείς μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού πλήθος συμπολιτών μας διαμαρτύρεται για τις αυξήσεις και η σύγκριση με αντίστοιχα τμήματα άλλων δήμων διαψεύδει τα λεγόμενά τους.

Πέτρος Κούκουζας
Δημοτικός σύμβουλος
«ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet