Π. Κούκουζας: Η δημοτική αρχή είναι σύμφωνη με την εμπορευματοποίηση του άτυπου χώρου στάθμευσης του ΙΓΕ;
Κοινωνία

Π. Κούκουζας: Η δημοτική αρχή είναι σύμφωνη με την εμπορευματοποίηση του άτυπου χώρου στάθμευσης του ΙΓΕ;

Το μέλος της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι, δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Κούκουζας, ενημερώνει τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ότι «μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) που ελήφθη στις 4/11/2019, ο πρόεδρός του προχώρησε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (19/11/2019) για την ανάδειξη αναδόχου για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό μίσθωσης (διάρκειας τριών μηνών) του χώρου στάθμευσης του Κτήματος Συγγρού».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του ο κ. Κούκουζας αναφέρει ότι «όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η απόφαση αυτή αντίκειται στους όρους του κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού, τους οποίους η διοίκηση του ΙΓΕ είναι υποχρεωμένη να τηρεί και ο Δήμος μας να διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού!», ενώ παραθέτει ότι «μια τέτοια απόφαση λαμβάνεται για πρώτη φορά από τότε που άνοιξε το δάσος Συγγρού στους πολίτες», συμπληρώνοντας πως «έρχεται ως συνέχεια ή εξειδίκευση των απαράδεκτων δηλώσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βορίδη και του προέδρου του ΙΓΕ, κ. Θυμάκη, περί “Estate Management. Park Management” και Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)».

Η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο δάσος Συγγρού, συνεχίζει ο δημοτικός σύμβουλος, «έχει διασφαλισθεί από όλες τις μέχρι σήμερα διοικήσεις του ΙΓΕ και καμία δεν διανοήθηκε να την αποτρέψει», επισημαίνοντας ότι «όποτε στο παρελθόν έχουν εκπονηθεί σχέδια εμπορευματοποίησης του δάσους Συγγρού έχουν βρει αντίθετη σύσσωμη τη Μαρουσιώτικη κοινωνία».

Αναφερόμενος στον δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου ο κ. Κούκουζας σημειώνει ότι «έχει δεσμευθεί στο παρελθόν πως θα εργαστεί για να τηρηθούν στο ακέραιο οι όροι του κληροδοτήματος», ενώ για το Δ.Σ. του ΙΓΕ υπογραμμίζει ότι «μετέχουν ο κ. Στέφανος Τσιπουράκης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου και ο Μαρουσιώτης κ. Αλέξανδρος Κόκκαλης».

Ακολουθούν τα τέσσερα ερωτήματα του μέλους της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι προς τη δημοτική αρχή:

  1. Είναι σύμφωνη με αυτή την απόφαση του Δ.Σ. του ΙΓΕ;
  2. Ο διαγωνισμός έχει προχωρήσει και εάν ναι, ποιο είναι το αποτέλεσμά του;
  3. Έχει εκδώσει κάποια σχετική άδεια για χώρο στάθμευσης η ΥΔΟΜ Αμαρουσίου;
  4. Εάν η διοίκηση του Δήμου είναι αντίθετη με την εμπορευματοποίηση του άτυπου υπαίθριου χώρου στάθμευσης, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί προκειμένου να ανατραπεί αυτή η απόφαση του Δ.Σ. του ΙΓΕ;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet