Π. Κούκουζας προς διοίκηση: Τι μέλλει γενέσθαι με τον καθαρισμό στο ΧΕΥ της Λεωφόρου Κύμης;
Κοινωνία

Π. Κούκουζας προς διοίκηση: Τι μέλλει γενέσθαι με τον καθαρισμό στο ΧΕΥ της Λεωφόρου Κύμης;

Ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, μέλος της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι Πέτρος Κούκουζας απευθύνει ερώτημα στη διοίκηση του Δήμου για το ΧΕΥ της Λεωφόρου Κύμης, το οποίο, όπως γνωστοποιεί, αποφασίσθηκε από το Δ.Σ. στις 24/6 να αξιοποιηθεί ως οικόπεδο για κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.

Ειδικότερα, ο κ. Κούκουζας αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Αξιότιμοι κύριοι,

Για το ανωτέρω ακίνητο που βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου έχουμε συζητήσει αρκετές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, μάλιστα στη συνεδρίαση του σώματος της 24ης Ιουνίου 2020 αποφασίστηκε η τροποποίηση του σχεδίου με το χαρακτηρισμό του οικοπέδου ως κοινόχρηστο πράσινο.

Όμως ως προς την άμεση απομάκρυνση του εργοταξίου που είναι απαραίτητη λόγω της σημαντικής περιβαλλοντικής υποβάθμισης του ευρύτερου περιβάλλοντος της περιοχής που προκαλεί, η διοίκηση του Δήμου δεν έχει λάβει κανένα μέτρο παρά τις υποσχέσεις της.

Αντιθέτως από την παράταξή μας «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» ασκήθηκαν έντονες πιέσεις τους τελευταίους οκτώ μήνες, προς την ΕΤΑΔ Α.Ε., ιδιοκτήτρια του οικοπέδου για τον καθαρισμό του και την απομάκρυνση του εργοταξίου.

Οι πιέσεις μας απέδωσαν καρπούς και συγκεκριμένα την «εξώδικη διαμαρτυρία – Πρόσκληση και δήλωση» της ΕΤΑΔ προς την ομόρρυθμη εταιρία Ι. Δ. ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» η οποία κοινοποιήθηκε και στον Δήμο Αμαρουσίου στις 30/7/2020, με την οποία επισημαίνεται η «αυθαίρετη χρήση – καταπάτηση» από την ομόρρυθμη εταιρεία του ακινήτου της ΕΤΑΔ και καλείται εντός χρονικού διαστήματος 30 ημερών να αποσύρει «οχήματα, μηχανήματα, οικοδομικά υλικά και οποιοδήποτε άλλο κινητό πράγμα ιδιοκτησίας της ευρίσκεται εντός του ΧΕΥ.    

Παρά την παρέλευση σχεδόν δύο μηνών από την εξώδικη διαμαρτυρία της ΕΤΑΔ Α.Ε. προς την ομόρρυθμη εταιρεία, δυστυχώς αυτή δεν συμμορφώθηκε και δεν έχει αποχωρήσει από το ακίνητο, προκαλώντας βάναυση και προκλητική υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των περιοίκων.   

Ερωτάται η διοίκηση του Δήμου:

  • Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να διεκδικήσει τον πλήρη και έγκαιρο καθαρισμό του οικοπέδου και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet