Σημαντικές δράσεις υλοποίησε το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου
Κοινωνία

Σημαντικές δράσεις υλοποίησε το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου

Σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, υλοποιήθηκαν από το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των δράσεων εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και προστασίας του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 14 Νοεμβρίου έως 21 Νοεμβρίου 2021 διοργάνωσαν την 1η έκθεση βιβλίου στην Εστία του Συστήματος προάγοντας τη φιλαγνωσία, με τη συμπαράσταση και τη γενναιόδωρη προσφορά σε βιβλία από τις «Αττικές Εκδόσεις Α.Ε.» και τους γονείς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Σμυρνής, ο αντιδήμαρχος, Σπύρος Σταθούλης, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης και η πρόεδρος των Συλλόγου Αλκυονίδων, Μαράτα Βλάση.

Επίσης, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 οι Αεροπρόσκοποι του 3ου Συστήματος Αμαρουσίου έδωσαν δυναμικό «παρών» στο βουνό της Πεντέλης και, σε συνεργασία με το Σωματείο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και τον ΣΚΑΪ, προχώρησαν στην αναδάσωση του βουνού που δοκιμάστηκε σκληρά από τη μεγάλη φωτιά του 2018.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι την πρωτοβουλία του αρχηγού του 3ου Συστήματος, Νίκου Μπόγδανου, πλαισίωσαν με θέρμη βαθμοφόροι, ανιχνευτές, πρόσκοποι και λυκόπουλα και από τα τρία Συστήματα Προσκόπων Αμαρουσίου, μαζί με μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης και πολλούς γονείς.

Οι 147 συμμετέχοντες έφτασαν με τρία πούλμαν και με ιδιωτικά μέσα στη Μονή Παντοκράτορα στην Νταού Πεντέλης και από εκεί ανέβηκαν την πλαγιά και φύτεψαν πάνω από 542 πλατύφυλλα δένδρα, που σε λίγα χρόνια θα δώσουν μία άλλη όψη στο σημερινό τοπίο.

Ο κ. Μπόγδανος ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν με την εθελοντική προσφορά και την παρουσία τους στην επιτυχία των δράσεων αυτών και υπογράμμισε ότι «πάντοτε οι πρόσκοποι θα είναι πρωτοπόροι σε δράσεις που συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος και στην κοινωνική συνοχή».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σημείωσε σχετικά με τις παραπάνω δράσεις:

«Τιμούμε το έργο και την εθελοντική προσφορά των προσκόπων της πόλης μας για την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθητοποίηση. Ο Δήμος Αμαρουσίου και ο ίδιος προσωπικά βρισκόμαστε στο πλευρό των προσκόπων μας και, με δεδομένη την πολύτιμη και εποικοδομητική συνεργασία μας, αποσκοπούμε μέσα από τις κοινές δράσεις μας να προάγουμε τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη στην τοπική μας κοινωνία». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet