«Σπάσε τον κύκλο της σιωπής» – Το ηχηρό μήνυμα από την εκδήλωση στον Δήμο Αμαρουσίου με αφορμή τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Κοινωνία

«Σπάσε τον κύκλο της σιωπής» – Το ηχηρό μήνυμα από την εκδήλωση στον Δήμο Αμαρουσίου με αφορμή τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών


«Δεν μένουμε σιωπηλοί… Σπάσε τον κύκλο της σιωπής. Φώναξε-Μίλα- Πες το» είναι το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν προς κάθε κακοποιημένη γυναίκα που αντιμετωπίζει ενδοοικογενειακή βία οι ομιλήτριες σχετικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στον Δήμο Αμαραρουσίου η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023. Στη διάρκειά της τονίσθηκε, επίσης, η σημασία της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της αφύπνισης των τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και κάθε άλλης μορφή βίας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στον Δήμο Αμαρουσίου για τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πόρων για την προώθηση της ισότητας των φύλων. «Με την ανάληψη των καθηκόντων μου πριν από τέσσερα χρόνια ενεργοποιήσαμε άμεσα και αποτελεσματικά τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, η οποία έχει πραγματοποιήσει σημαντικό έργο στην πόλη μας. Σχεδιάσαμε, εκπονήσαμε και ψηφίσαμε το Τοπικό Σχέδιο Δράσης, που έχει βασιστεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ισότητα των φύλων, με άξονες προτεραιότητας την πρόληψη, την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και της ενδοοικογενειακής βίας, με δράσεις που ξεκινούν από τα σχολεία και επεκτείνονται σε όλους τους τομείς. Μεταξύ των παρεμβάσεών μας είναι και η δημιουργία Παρατηρητηρίου Γειτονιάς, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης, που φροντίζει να προλαμβάνει έγκαιρα ακραία φαινόμενα, με σκοπό την ασφαλή και αρμονική συμβίωση των κατοίκων.

«Είμαστε σε επαγρύπνηση και σε συνεργασία με το υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς. Μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας  και των Κοινωνικών μας Υπηρεσιών ενθαρρύνουμε, ευαισθητοποιούμε, συμβουλεύουμε, συμπαραστεκόμαστε και δηλώνουμε μηδενική ανοχή στα περιστατικά βίας κατά των γυναικών και γενικά σε οποιαδήποτε μορφής βίας» σημείωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet