Στον «αέρα» και πάλι η λειτουργία του Σικιαριδείου στο Μαρούσι – Παραιτήθηκε η πρόεδρός του
Κοινωνία

Στον «αέρα» και πάλι η λειτουργία του Σικιαριδείου στο Μαρούσι – Παραιτήθηκε η πρόεδρός του

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο Σικαρίδειο Ίδρυμα καλεί την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή η παράταξη Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι μετά την παραίτηση της προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει η παράταξη, την παραίτησή της από πρόεδρος του Δ.Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος υπέβαλε η Κορίνα Λιούτα, με κατεπείγουσα επιστολή της προς την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. Η παραίτηση, όπως τονίζει ο συνδυασμός στον οποίο ηγείται η κ. Κατερίνα Ψάλτη, συνοδεύεται «από σαφείς αντικυβερνητικές αιχμές», καθώς σε ένα σημείο της αναφέρεται: «Τα εγχειρήματα Ανθρωπιάς απαιτούν συνεργασίες, συναινέσεις, γνώση κι επίγνωση καθώς και ενσυναίσθηση».

«Η παραίτηση αυτή ήρθε πολύ αργά» σημειώνει η Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι και προσθέτει:

«Ήδη από τον περασμένο Μάιο, σε επίσκεψη του Λευτέρη Μαγιάκη στο Ίδρυμα. τα προβλήματα είχαν συζητηθεί με την παραιτηθείσα πρόεδρο. Υπήρχαν ήδη σοβαρές καταγγελίες που είχαν κάνει από τότε σωματεία ειδικής αγωγής και συλλογικότητες για πεντάμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους του Ιδρύματος, αλλά και για απολύσεις, συρρίκνωση του προσωπικού και εκπαιδευόμενων. Αλλά και για μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, όπως οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και σε τρίτους, τρέχοντα έξοδα λειτουργίας και λοιπά.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα οι 80 και πλέον ωφελούμενοι του Ιδρύματος να σταματήσουν να έρχονται σε αυτό. Δηλώθηκε τότε προς την πρόεδρο ότι το θέμα θα ετίθετο και από την πλευρά μας τόσο προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, αλλά και προς τον Δήμο Αμαρουσίου, όπως και
έγινε. Δυστυχώς, οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Η κυβερνητική αδιαφορία, αλλά και η ολιγωρία του Δήμου Αμαρουσίου να αναδείξει το θέμα οδήγησαν στην παραίτηση.

Οι εργαζόμενοι έχουν σήμερα 10 μήνες να πληρωθούν και είναι ζητούμενο αν θα μπορέσει να λειτουργήσει τη νέα σχολική περίοδο το Ίδρυμα, αφήνοντας έτσι στα σπίτια τους τα 80 και πλέον άτομα με νοητική υστέρηση που εξυπηρετεί.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς και τους εργαζομένους και δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε, όπως και στο παρελθόν, κάθε προσπάθεια ώστε το Σικιαρίδειο να συνεχίσει χωρίς προβλήματα τη λειτουργία του.

Καλούμε την κυβέρνηση:

● Να χρηματοδοτήσει εκτάκτως το Ίδρυμα και να αναλάβει όλα του τα χρέη διενεργώντας και τον απαραίτητο διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος χρόνου.
● Να αποδώσει στους εργαζομένους ή και σε αυτούς που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας τα δεδουλευμένα τους.
● Να εγγυηθεί σε γονείς και εργαζόμενους την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος.
● Να διορίσει άμεσα νέα διοίκηση, με συμμετοχή εκπροσώπου των εργαζομένων και των γονέων του Ιδρύματος.

Καλούμε τον Δήμο Αμαρουσίου και ειδικά τον δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου να σταματήσει να καλύπτει την Κυβέρνηση και να συνταχθεί και αυτός αγωνιστικά με τους γονείς και τους εργαζομένους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet