Στον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου ο Κ. Ζαχαριάδης στο πλαίσιο καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου ο Κ. Ζαχαριάδης στο πλαίσιο καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στο πλαίσιο παναττικής καμπάνιας για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκε σήμερα (3/11) στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, όπου συνομίλησε με τους πολίτες και παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Κώστας Ζαχαριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οκτώ μήνες μετά την έλευση της πανδημίας στη χώρα και έξι μήνες από την άρση του lockdown, οι αστικές συγκοινωνίες παραμένουν χωρίς ενίσχυση και χωρίς καν σχέδιο ενίσχυσης και λειτουργίας υπό συνθήκες εκτάκτου ανάγκης. Τα φαινόμενα συνωστισμού των πολιτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποτελούν -εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας- καθημερινό φαινόμενο, το οποίο αντί να περιορίζεται, εντείνεται λόγω της κυβερνητικής αδράνειας. Η κατάσταση προκαλεί μεγάλους υγειονομικούς κινδύνους για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ και για το επιβατικό κοινό.

»Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρεται στο επιβατικό κοινό είναι κατώτερο των τρεχουσών έκτακτων αναγκών. Παραμένει στάσιμο σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία. Αυτή η κατάσταση έπρεπε να είχε αλλάξει χτες, ας αλλάξει σήμερα, αν δεν είναι ήδη πολύ αργά».

Από την πλευρά της, η Οργάνωση Μελών Αμαρουσίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία κι αναφέρει:

Σε μια νέα παρέμβαση προχώρησε η Οργάνωση Μελών Αμαρουσίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο πλαίσιο της γενικότερης εξόρμησης του κόμματος στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Με βασικά απαιτούμενα:

  • τις αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες,
  • την προστασία της δημόσιας υγείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω κορωνοϊού,
  • την απόρριψη του αποπροσανατολισμού των δήθεν λαμβανόμενων μέτρων από την κυβέρνηση της Ν.Δ.,

με τη συμμετοχή του βουλευτή Βόρειας Αθήνας Κ. Ζαχαριάδη, των μελών της Νομαρχιακής Βόρειας Αθήνας Θ. Δημάκη και Π. Κούκουζα, δημοτικού συμβούλου Αμαρουσίου και μελών της οργάνωσης, διένειμε μαζικά τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Παρά τις δυσκολίες της εποχής λόγω της πανδημίας, η Ο.Μ. Αμαρουσίου του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειες ενημέρωσης των πολιτών και το επόμενο διάστημα με κάθε δόκιμο τρόπο, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

  • Γιατί θεωρούμε πλέον αδιανόητο τον εμπαιγμό της κυβέρνησης μπροστά στην ανάγκη λήψης γενναίων μέτρων ενίσχυσης των δημόσιων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
  • Γιατί θεωρούμε απαράδεκτη τη μονομερή προπαγάνδα των, ελεγχόμενων από την κυβέρνηση, μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης.
  • Γιατί δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ως μοιραίο γεγονός τον αυταρχισμό και την υπονόμευση της δημοκρατίας και της ζωής μας που η κυβέρνηση, απροκάλυπτα, εφαρμόζει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet