Συγκινητική η παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Στρατούλη «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – δώρο ζωής»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συγκινητική η παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Στρατούλη «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – δώρο ζωής»

Την αναγκαιότητα της δωρεάς οργάνων ως πολύτιμο δώρο ζωής και ως πράξη ηθικού μεγαλείου, υψίστης αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, σε σοβαρά ασθενείς ή χρόνια πάσχοντες συνανθρώπους μας, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων-δώρο ζωής».     

Η παρουσίαση του βιβλίου, με τη συμμετοχή του ιδίου του συγγραφέα, στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, από τις εκδόσεις «Τόπος».

Το βιβλίο βασισμένο στην προσωπική εμπειρία του Δημήτρη Στρατούλη, από τις μάχες που έδωσε στις διάφορες φάσεις της δραματικής περιπέτειας της υγείας του, με δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού το 1999 και το 2011, εκπέμπει  ισχυρό κοινωνικό μήνυμα για τον καθένα μας, σημειώνει ο δήμαρχος.

Καλωσορίζοντας την έκδοση και παρουσίαση του βιβλίου, ο κ. Αμπατζόγλου, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στη δωρεά οργάνων, τονίζοντας: 

«Συνυπογράφω το επίμονο κάλεσμα του Δημήτρη, μέσα από το βιβλίο του, προς την Πολιτεία, η οποία καλείται να συμβάλλει στη διάδοση της δωρεάς οργάνων με τις αναγκαίες πολιτικές στήριξης των μεταμοσχευτικών κέντρων και των μονάδων εντατικής θεραπείας, μέσω μιας καλά σχεδιασμένης πειστικής και επίμονης δημόσιας καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών, με όλα τα επικοινωνιακά μέσα και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.»

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ευχήθηκε το βιβλίο να εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο εκδόθηκε και να συμβάλλει στη διάδοση της δωρεάς οργάνων και στη χρησιμότητάς τους ως πολύτιμου δώρου ζωής. Παράλληλα, εξέφρασε την προσδοκία και την ελπίδα να αποτελέσει το έναυσμα για την αλλαγή του πλαισίου των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας και να αποτελέσει μια μεγάλη ηθική κινητήρια δύναμη, που θα αφυπνίσει τις ανθρωπιστικές και αλληλέγγυες αξίες στον καθένα  μας.   

Τον συντονισμό  της εκδήλωσης είχε ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαγιάκης. Για το βιβλίο και τη δωρεάν οργάνων μίλησαν, ο κ. Γιώργος Σκουτέλης, ιατρός-νεφρολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Ευθύμιος Τσίγκας, δικηγόρος, τ. δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, η κ. Χριστίνα Θεοδωρίδου-Αλεξανδρίδου, πρόεδρος Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡχω», μέλος Γ.Σ. Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, αν. μέλος Δ.Σ. Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, η κ. Κωνσταντίνα Γούλιου, πρόεδρος του ΔΙΑΓΟΡΑ, Παναττικού Αθλητικού Συλλόγου Αθλούμενων Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών, καθώς και ο συγγραφέας Δημήτρης Στρατούλης. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η δημοσιογράφος Τζούλια Λιακοπούλου.

Στην εκδήλωση  παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Σμυρνής, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Στέφανος Τσιπουράκης,  Κωνσταντίνος Ρώτας, Ιωάννης Νικολαράκος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Παναγιώτης Σαγρής, Ιωάννης Ιωαννίδης και Σπύρος Μπόγδανος. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet