Συνάντηση για θέματα της Ομογένειας της Αμερικής είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Συνάντηση για θέματα της Ομογένειας της Αμερικής είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου

Συνάντηση εργασίας για θέματα της Ομογένειας είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με την εκπρόσωπο της ελληνικής Ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες Άννα Παπαγεωργίου, κάτοικο Ουάσινγκτον, και τον καθηγητή Γιάννη Χρυσουλάκη, σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Έλληνες της Διασποράς στην εθνική προσπάθεια για ανάκαμψη, αλλά και στις ενέργειες που έχει αναλάβει τόσο ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ όσο και ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με στόχο, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, «όλες οι δυνάμεις της Ομογένειας, από την επιστημονική κοινότητα, αλλά και από την Αυτοδιοίκηση, να ενωθούν, να αναπτύξουν δεσμούς και δράσεις υπό ένα καινοτόμο λειτουργικό πλαίσιο».

Η κα Παπαγεωργίου, από την πλευρά της, εξέφρασε τη σημασία των κινήσεων αυτών που φέρνουν ουσιαστικά πιο κοντά τους Έλληνες της Διασποράς με τη μητέρα πατρίδα, αλλά και τη διάθεσή τους να συμβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις στην ανόρθωση της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet