Συνάντηση Γ. Πατούλη με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
Κοινωνία

Συνάντηση Γ. Πατούλη με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

Μία σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων και την περίθαλψη των αδέσποτων σε επίπεδο δήμων, αλλά και πολιτικές που μπορούν να εφαρμοστούν σε επίπεδο Περιφέρειας, εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ), Νατάσα Μπομπολάκη και συνεργάτες της.

Με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στα ζώα, έμφαση δόθηκε σε μία εκτεταμένη ενημερωτική προσπάθεια από κοινού με εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ εκτέθηκαν μία σειρά από προτάσεις με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων, δεσποζόμενων και αδέσποτων, στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πατούλης, ως νέος περιφερειάρχης Αττικής, διατύπωσε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει μία ενιαία πολιτική για το σύνολο των Δήμων της Αττικής όσον αφορά στην προστασία των ζώων.

«Μέσα από ένα πλέγμα οριζόντιων δράσεων και προγραμμάτων σε όλους τους Δήμους, αλλά και μέσα από πρωτοβουλίες ενημέρωσης της κοινωνίας μας, θα καλλιεργήσουμε ένα πλαίσιο πολιτισμού για τα τετράποδα ζώα. Θα αξιοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς δικτύωσης και τις συνεργασίες προκειμένου να βελτιώσουμε τον τρόπο που ως πολίτες τοποθετούμαστε απέναντι στα ζώα, αλλά και τις συνθήκες μεταχείρισης, φύλαξης, προστασίας των τετράποδων φίλων μας» τόνισε.

Ανάμεσα σε άλλα, έγινε αναφορά στις κακές συνθήκες μεταχείρισης και διαβίωσης των ζώων στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) και στην αναγκαιότητα να αναμορφωθεί το πλαίσιο λειτουργίας του κέντρου και να γίνουν βελτιώσεις, ενώ συζητήθηκε η διοργάνωση με την ευκαιρία του εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων την 4η Οκτωβρίου, μίας ανοικτής εκδήλωσης με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, τα στελέχη της Ομοσπονδίας, Βίκυ Χρήστου και Ίρις Καλφοπούλου, και η συνεργάτης Λίζα Τρύφωνος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet