Συνάντηση εργασίας δημάρχου Αμαρουσίου και δ/ντών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνάντηση εργασίας δημάρχου Αμαρουσίου και δ/ντών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Την πρώτη συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στη διάρκεια της οποίας τους ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της διοίκησης, αλλά και για μία σειρά από παρεμβάσεις με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στους σχολικούς χώρους, την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και καινοτόμες δράσεις, όπως το «Συμβούλιο Νέων».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής συνάντησης, ο κ. Αμπατζόγλου, αναφέρθηκε «στο δυναμικό κεφάλαιο της κοινωνίας που αποτελεί η νεολαία της πόλης», και για τον λόγο αυτό, τόνισε, «η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας βρίσκεται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής».

Από τη δική τους πλευρά, οι διευθυντές των σχολείων ευχήθηκαν καλή και παραγωγική θητεία στον δήμαρχο και παρουσίασαν τα θέματά τους τόσο προφορικά, όσο και σε γραπτά υπομνήματα και οριοθετήθηκε ο τρόπος συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου, για τη βέλτιστη και ταχύτερη αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων.

Ο δήμαρχος, κατά το κλείσιμο της συνάντησης με τους διευθυντές των σχολείων, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Για εμάς η στήριξη της σχολικής κοινότητας είναι αδιαπραγμάτευτη. Θέλουμε σχολεία ασφαλή και φιλικά προς τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Γι’ αυτό και επιθυμούμε μία εποικοδομητική συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου με τους διευθυντές, προκειμένου για την άμεση διαχείριση των υφιστάμενων προβλημάτων και όποιων νέων παρουσιάζονται.

»Στο πλαίσιο αυτό επεξεργαζόμαστε σειρά από παρεμβάσεις που σχετίζονται με την ενίσχυση της ασφάλειας και τον έλεγχο των συστημάτων πυρασφάλειας σε όλους τους σχολικούς χώρους, την πιστοποίηση όλων των αθλητικών χώρων εντός των σχολικών μονάδων και την αισθητική αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων. Ειδική μέριμνα θα δοθεί σε συγκεκριμένες σχολικές εγκαταστάσεις όπου, κατόπιν της αυτοψίας που πραγματοποιήσαμε, εντοπίστηκαν ελλείψεις και προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

»Θέλουμε, όμως, και σχολεία με τους μαθητές συμμέτοχους στις αποφάσεις που τους αφορούν, γι’ αυτό και επιθυμούμε τη δημιουργία Συμβουλίου Νέων για την εκπροσώπηση της μαθητικής κοινότητας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ελένη Λέκκα- Καλαντζάκη,  ο προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Κτηρίων του Δήμου Αμαρουσίου, Κυριάκος Γαϊτανίδης και η σύμβουλος του δημάρχου επί τεχνικών θεμάτων Αθηνά Ρέππου.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, Στέφανος Τσιπουράκης και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Σαγρής.

Θα ακολουθήσει ανάλογη συνάντηση εργασίας και  με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων των υπολοίπων βαθμίδων εκπαίδευσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet